piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 maart 2021 door Piet van Midden

Wat 'Gewoon. Bloot' en een dronken Noach tot christenen te zeggen hebben

Ik zou van het programma ‘Gewoon. Bloot’ waarschijnlijk niet gehoord hebben, ware het niet dat Kees van der Staaij er op voorhand lawaai over maakte en Daniël van Deutekom zelfs een handtekeningenactie tegen het programma startte. Tja, en dan ben ik nieuwsgierig genoeg om meer te willen weten.

Ik ga in elk geval geen handtekening zetten. De kans is groot dat ik ‘Gewoon. Bloot’ nooit zal zien. Pas na een uur of tien ’s avonds daal ik de trap af en zap nog wat langs de programma’s, waarvan de makers vaak volstrekt ten onrechte denken dat de kijker er belangstelling voor heeft. Er kwam wel eens een Engels programma langs met allemaal blote mensen die elkaar keurden op seksuele aantrekkelijkheid. Ik dacht steeds: ‘Trek alsjeblieft je broek weer aan.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- De oproep van vijf PKN-dominees bestaat uit een waslijst van frustraties
- Een los 'Nieuw testamentje' is zonde tegen het gebod God lief te hebben met je verstand
- Wat drukke terrassen zeggen over ons moraal
- Gezocht: een vaccin om actieve herinneringen boven water te halen
- Vaccinatie of aspirientje
Meer over Piet van Midden »

Reacties

E
Waarom ik wél getekend heb, is niet omdat het op tv is op zich; daar is inderdaad al decennia lang van alles te zien wat ik niet hoef te zien, ook aan kinderprogramma's. Wat ik anders vind aan dit programma, is dat het doelbewust kinderen confronteert met naakte volwassenen. Dat vind ik heel ongezond.
M
Wel erg simpel beredeneerd! Als de doelgroep van dit programma (nog kwetsbare) kinderen betreft vind ik het terecht dat hiertegen wordt geprotesteerd. Daarnaast vind ik het dubbel terecht dat er geprotesteerd wordt, omdat deze bagger van de NPO komt die nota bene gefinancieerd wordt door de belastingbetaler.
t
Ik kijk net de documentaire over Corrie ten Boom: ik vraag me af wat zij te zeggen zou hebben over een programma waarin kinderen op deze manier kapot worden gemaakt en waarin de deur voor pedofilie wijd open wordt gezet. Ik denk dat ze in huilen uit zou basten.
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen