rocco
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 maart 2021 door Redactie

Waarom voorganger Rocco Rausch overweegt om op GroenLinks te stemmen

We gaan bijna naar de stembus om te kiezen wie ons de komende vier jaar gaan vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De meeste christenen kiezen daarbij voor de uitgesproken christelijke partijen. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. CIP.nl spreekt in aanloop naar de verkiezingen met mensen die op een andere partij stemmen. Vandaag spreken we met voorganger Rocco Rausch. Hij overweegt om op GroenLinks te stemmen: “Ik wil de beste keuze maken voor de toekomst van mijn kinderen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Stemmen op een niet-christelijke partij
- Mark stemt als christen VVD: "Jezus was de ultieme liberaal"
- Dick overweegt als christen PVV of FvD te stemmen: "Ik ben voor minder immigratie"
- Erik Bakker stemt als christen PvdA: "In je eigen christelijke bolwerk is het lastig smaakmaker te zijn"
Meer over Stemmen op een niet-christelijke partij »

Reacties

C
oei, GL is (ook) voor afschaffen bijzondere scholen. Euthanasie uitbreidingen? Lager en middelbaar, dus ook evangelische scholen.
Rocco, gewoon CU stemmen, dan ben je als voorganger duidelijk en richting aangevend. Juist ook m.b.t. verschillende gemeenteleden die geen of al weinig politiek besef hebben meegekregen vanuit hun opvoeding. De CU zijn wel je broeders en zusters, die politieke en regeringsverantwoordelijkheid nemen in een seculier land.
N
Het kan best zo zijn dat standpunten van seculiere partijen je aanspreken. Toch is het goed om je te realiseren dat bij al hun standpunten het vertrekpunt (mens- en maatschappijvisie) fundamenteel anders is.Daar komt bij dat de klimaatplannen van de CU niet zo heel erg veel afwijken van die van GL. Dat kwam de afgelopen jaren minder uit de verf, omdat ze compromissen moesten sluiten. Daar liep GL voor weg. Dan kun je wel hoog van de toren blazen, maar zet het uiteindelijk weinig zoden aan de dijk. Hoe sterker een CU hoe meer invloed.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen