Efraïm Hart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2021 door Patrick Goede

Efraïm Hart is arts én kandidaat-Kamerlid: "Ik zie Gods hand in de medische wetenschap"

Efraïm Hart is de nummer 18 op de kieslijst van de ChristenUnie, duoraadslid Zorg in Amsterdam en arts. Hij probeert zijn omgeving te informeren over het coronavaccin en ziet de medische wetenschap als onderdeel van de kennis die God ons geeft: “Ik hou ervan om het gesprek aan te gaan en mensen op de juiste informatie te wijzen”

Vorig jaar trok hij zelfs naar Suriname om daar als arts met een medisch team een COVID-hulpmissie op te zetten in de binnenlanden. 

Wat was de aanleiding voor die hulpmissie in Suriname?
“Er was al een arts uit Suriname geweest die in het binnenland coronatests had afgenomen. Van de 39 mensen die getest waren, bleken er 36 positief. De meeste Surinamers wonen in Paramaribo. Naast de bewoners in het binnenland, komen er vaak ook mensen uit andere gebieden om illegaal grondstoffen, zoals goud, te verzamelen. Het land grenst aan Brazilië en daar liepen de besmettingen in hoge aantallen op dus wat we in het binnenland zagen kwam overeen met wat we verwacht hadden. Ik ben in Suriname geboren maar ken het binnenland niet zo goed dus er was ook een Portugese vertaler mee en een Surinaamse arts die het binnenland iets beter kent. Je moet goed kunnen communiceren want mensen kunnen wantrouwig zijn omdat ze niet over de juiste documenten beschikken. Deze mensen bleken één van de grootste oorzaken te zijn van de toename van het coronavirus in Suriname.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Wat een uitzonderlijke man/broer. Bewonderenswaardig, zijn inzet in Suriname. Ik hoop dat hij veel stemmen behaald . Hij is immers geen man van enkel woorden, maar ook van daden. Ik ben benieuwd naar jullie reacties...
H
Efraim slaat de spijker op zijn kop. De bijbel zegt door gebrek aan kennis gaat Gods volk te gronde. Wij zijn allemaal Gods volk maar sommigen van ons hebben Hem niet geaccepteerd als Heer. Alle kennis is dus voor een ieder beschikbaar. We hoeven niemand na te praten of voor ons te laten praten. Wetenschappers hebben kennis ter beschikking en door het gesprek aan te gaan met elkaar kan je tot nieuwe inzichten komen waardoor je zaken beter kan relativeren. Als christen noem ik dat toets alles en behoud het goede.
Ben ik mee eens als gelovigen moet onze woorden in daden zichtbaar zijn en die van deze broeder is duidelijk zichtbaar moge de vreze des Here in je verstand naar meer wijsheid groeien, want de vreze des HEERE is het begin van wijsheid (Spreuken 9:10).
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen