Steven Paas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Steven Paas: "Christenen met eenzijdige Israëlliefde isoleren bepaalde Bijbelteksten"

“Jezus en de apostelen hebben de oudtestamentische beloften aan Israël niet uitgelegd alsof ze vervuld moeten worden door het etnische of nationale Israël”, stelt Steven Paas. De theoloog is erg kritisch op een beweging die sinds de vorige eeuw uitermate populair is binnen de christelijke wereld: het christenzionisme. Onlangs waarschuwde hij ook voor een vermeniging tussen Trumpisme en christenzionisme. CIP.nl stelt Paas een aantal vragen hierover. “Christenen met eenzijdige Israëlliefde isoleren bepaalde Bijbelteksten”, aldus de theoloog.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Dr Paas,

Ofschoon ik nog nooit een bezoek aan Israël heb gebracht, noch een persoonlijke band heb met individuele joden, beschouw ik Israël als mijn oudere broeder.

Primair baseer ik dat op die `merkwaardige` tekst (in 4 talen) die door heidenen als statement (eenzijdig GETUIGENIS) boven het kruis van Jezus was aangebracht: JEZUS, KONING DER JODEN.

IK spreek daarom naar derden toe met respect GOED van hen!

Het mishaagt de wereld blijkbaar nog altijd met groot mishagen, dat er iemand is, om wat goeds te zoeken voor de kinderen Israëls.

Waar theologen ieder voor zich hun gelijk bepleiten lijkt de vreugde van het evangelie voor mij vaak naar de achtergrond te verdwijnen. Toen ik even verder rond keek stuitte ik op een vreugde vol samen zijn waar de gemeente het lam van God bezingt als het grootste geschenk van onze God. https://www.youtube.com/watch?v=BT50-Kuj2UY
K
Ik lees de brieven van Paulus letterlijk. En de brief aan de Romeinen vind ik fantastisch. Waarom lees ik de brieven letterlijk? Omdat Paulus schreef aan aan de joden en over de joden. Waarom zou Paulus iets anders schrijven dan dat hij bedoelde? Het verlossende werk van Jezus Christus staat centraal bij Paulus. Daar doet een letterlijke lezing helemaal niets vanaf. Juist wat Paulus schrijft over de verharding van de Joden en dat ze allemaal gered zullen worden, maakt dat ik kan geloven dat God de joden heel nabij was in de holocaust.
Toon meer reacties (30)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen