Alain
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 maart 2021 door Patrick Simons

Volgens Alain Verheij bestaat christelijke politiek niet: "Christenen moeten zich niet blindstaren op abortus en euthanasie"

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen besteedt CIP.nl aandacht aan zowel christelijk als niet-christelijke partijen. Maar is dat onderscheid eigenlijk zo te maken? Bestaat er wel zoiets als christelijke politiek? Of is de scheiding tussen christelijke en niet-christelijke partijen helemaal niet zo eenvoudig te maken? We stellen hierover enkele vragen aan theoloog Alain Verheij.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Verkiezingen 2021
- Lilianne Ploumen (PvdA) opent aanval op christelijke politici in slotdebat
- 'Christelijk blok' verliest zetels; VVD, D66 en FVD grote winnaars verkiezingen
- Derk Boswijk wil namens het CDA de Kamer in: "We zijn te bescheiden geweest over ons geloof"
- Het christelijke verkiezingsdebat: dit waren de hoogtepunten
- Verkiezingsprogramma SGP: pleidooi voor leven, gezin en Nederland
Meer over Verkiezingen 2021 »

Verkiezingsprogramma's 2021
- Verkiezingsprogramma JA21: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma VVD: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma PVV: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma FVD: Wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma D66: wat is relevant voor christenen?
Meer over Verkiezingsprogramma's 2021 »

Reacties

Waarom, net als Plomp, een "nieuw Wij" visie etaleren? De SGP wordt wederom geframed als belangenpartij voor witte mensen, die terug wil naar 50tiger jaren (ed). Het lijkt wel of het laatste authentieke bolwerk ook gesloopt moet worden. Nu door progressieve christenen die hun heil bij oa D'66 en GL hebben gevonden. Jammer Alain.
J
Wat is er nog christelijk aan het Nederlandse, laat staan het EU-beleid, gebaseerd op ni Dieu, ni maître? EU-Politici hebben zelfs geweigerd om in het voorwoord voor de EU constitution te vermelden dat deelnemende landen een Christelijke oorsprong hebben.De overheid is de MEEST ONBETROUWBARE PARTNER die je kunt hebben.

We ervaren aan den lijve, dat men met onmiddellijke ingang beleid wijzigt en bindend oplegt aan iedereen! (overmacht, landsbelang, voortschrijdend `wetenschappelijk´ inzicht, etc.) en als het nieuwe normaal accepteert.

K
"Ik kan het er niet bij hebben dat ik door toedoen van de ChristenUnie nu ook nog eens moet uitleggen waarom zoveel christenen Rutte-3 hebben mogelijk gemaakt."

Een persoonlijke mening en niet meer dan dat. Als er nu een betoog was gekomen hoe christenen beter een lichtend licht en een zoutend zout kunnen zijn in de politiek, dan was het nog iets geweest.

Juist de CU probeert iets te bereiken. En ergens moet je een grens trekken. En als je als christen op een seculiere partij wil stemmen, dan doe je toch gewoon?
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen