prosman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 maart 2021 door Henk-Jan Prosman

Ik ervaar groeiend ongemak met de opstelling van Kees van der Staaij

Vrijdag 26 februari stelde de rechter de staat in het gelijk in het hoger beroep over de avondklok. Die zaak was aanvankelijk in het voordeel uitgevallen van Viruswaarheid. Naar aanleiding van die zaak merkte strafrechtadvocaat Michael Ruperti op dat de coronamaatregelen, zoals de avondklok en de mondkapjesplicht raken aan “de kern van het bestaan". Er werd in de talkshow Op1 uitgebreid over gesproken.

In die uitzending was ook Kees van der Staaij van de SGP aanwezig. In reactie op Ruperti zei hij:  “Je moet niet de goede trouw ter discussie stellen. Ik zie, wat je er ook van vindt, wel een regering aan zet die probeert om zo'n virus zo goed mogelijk te bestrijden.” Pardon? Mogen we de goede trouw van de overheid niet meer ter discussie stellen? Dit zei Van der Staaij op het moment dat de inkt van het toeslagenrapport ‘Ongekend Onrecht’ nog niet droog was. En herinnerde ons de – al te vanzelfsprekende –  aanwezigheid van de corrupte veearts Ab Osterhaus in die uitzending er niet aan dat de overheid wel vaker meer oog heeft voor de belangen van (farmaceutische) marktpartijen dan voor de belangen en rechten van de burger?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk-Jan Prosman
- Politiegeweld in Nederland heeft ingrijpende gevolgen
- Waarom ik als christen een zekere sympathie heb voor complottheorieën
- Wat dominee Henk-Jan Prosman mist tijdens deze coronacrisis
- Is het 'Baudet-evangelie' echt zo schadelijk als CGK-predikant ons wil doen geloven?
- Waarom dominee Henk-Jan Prosman bezorgd is over opzichtig anti-racisme
Meer over Henk-Jan Prosman »

Reacties

H
Hoewel ik Kees van der Staaij als één van de meest integere politici beschouw ben ik het helemaal met dominee Prosman eens.

Goede trouw van de overheid is geen vanzelfsprekendheid en dient altijd kritisch te worden bekeken. De overheid is zelf verantwoordelijk voor het feit dat veel mensen er geen vertrouwen meer in hebben. Vertrouwen moet verdiend worden.

J
Prosman heeft gelijk! Doordat de SGP trouw is aan de overheid, ziet ze (nog) niet dat Build Back Better al bezig is, door diezelfde overheid! Dit is geen complottheorie, maar de gewenste wereld van K. Schwab van het WEF. Onze Premier en mevr. Kaag delen zijn visie. Ga praten, SGP'ers, met Henk Krol of met Van Haga hierover. NL dreigt opgedeeld te worden in eerste- (gevaccineerden) en tweederangsburgers (niet gevaccineerden). S. Kaag wil gevaccineerden privileges geven. Onder het mom van virusbestrijding staan er meer enge plannen op de rol.
J
Fantastisch artikel zeg. “Daarbij gaat het niet om het creëren van duidelijkheid, maar om fragmenteren en decontextualiseren.” Keurig onder woorden gebracht... Cijfers en meetresultaten kan je op veel verschillende wijzen interpreteren en presenteren. Kijk maar naar de Kustlijnparadox van Richardson. Of de Simpson’s paradox van Gardner. MdH weet op een goede manier dezelfde cijfers van het RIVM op een andere wijze te interpreteren en te presenteren dan de media doet, waardoor een andere werkelijkheid te zien is. Maar ja...wie wil het nog zien?
Toon meer reacties (19)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen