Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 maart 2021 door Fred de Vries

Het ‘blaadje van Dieleman’: Willem Ouweneel heeft de plank behoorlijk misgeslagen

Vrijdag heb ik de hele middag naar buiten zitten kijken of ik ‘complotgek’ Jaap Dieleman niet gehuld in pek en veren op een bolderkar door de polder zag voorbij komen. Toen ik later het artikel van Willem Ouweneel las en de reacties daaronder, keek ik naar buiten of ze niet alletwee, gehuld in pek en veren… op een bolderkar…inderdaad!

Wat stonden wij er weer lekker op als christenvolk! Toen ik vrijdagochtend de CIP-mail binnenkreeg stond als één van de eerste regels: “Vandaag reageert Alie Hoek-van Kooten op de 'eindtijdkrant' van Jaap Dieleman. Een Kamermeerderheid stemde voor het afschaffen van de 5-dagen bedenktijd bij abortus en SP maakte daarbij een opvallende draai.”
Jarenlang worden er in Nederland vele kinderen uit de moederschoot weggerukt en wij houden ons bezig met de inhoud van een eindtijdkrant.
Beter kon CIP het huidige christendom niet samenvatten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Ook Urk en Krimpen hebben recht op rustige Paasdagen
- Misschien ga ik wel op een vrouw stemmen
- Scheppingsverhaal wordt opgevat als complottheorie: begrijpelijk?
- Laat ik mijn geloofsleven toch maar een 9 geven
- Eigenlijk viel Trump best wel mee
Meer over Fred de Vries »

Reacties

J
Bedankt Fred. WJO schreef weer eens sneller dan de HG kan inspireren...

J
Goed stuk! Gisteren had ik een zwaar moment. Een CGK-dominee dankte God 'voor de vele vaccinaties die al zijn gezet'. Voorgangers lopen voorop in blind geloof in een experimenteel vaccin! Helaas waar: veel christenen blijven stoïcijns onder het wrede en fatale lot dat steeds meer ongeboren kinderen te wachten staat. De Bijbel zegt dat er in de laatste dagen lauw christendom zal zijn en veel egoïsten. Mensen menen zelf god te zijn. De Redder is buiten beeld. Totdat Hij onverwacht en machtig verschijnt op de wolken van de hemel.
A
Geachte lezer, laten we niets steeds in de val trappen alsof we moeten kiezen tussen de éne man van God en de ándere man van God. Beiden hebben God lief, beiden hebben oog voor de verlorenen. Verschil van inzicht blijft er altijd, maar als je Jaap Dieleman volgt, kan je alleen maar een bevlogen en bewogen man zien die niets anders wil dan de hele wereld redden!! Laten we mild zijn met mensen die hun nek uitsteken. Samen kennen we de hoogte en diepte, de lengte en breedte van Zijn liefde!!
Toon meer reacties (29)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen