abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 februari 2021 door Redactie

Kamermeerderheid voor afschaffen bedenktijd abortus, opvallende draai SP

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor het afschaffen van de vijf dagen bedenktijd voor abortus. Donderdag stemden 119 van de 150 Kamerleden voor het voorstel van GroenLinks en PvdA. Alleen de christelijke partijen en Denk stemden tegen. SP maakte een opvallende draai.

Er is al geruime tijd behoorlijke discussie over het al dan niet afschaffen van de vijf dagen bedenktijd wanneer iemand een abortus wil regelen. Op dit moment is het wettelijk verplicht om deze vijf dagen bedenktijd in acht te nemen vanaf het moment dat er voor het eerst contact is geweest met een arts. Progressieve partijen verzetten zich al langer tegen deze voorwaarde. GroenLinks en PvdA besloten na het debat over dit onderwerp een motie in te dienen waarin werd verzocht om de vijf dagen verplichte bedenktijd af te schaffen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Waarom Biden waarschijnlijk meer abortussen voorkomt dan Trump
- Veel Nederlanders niet bekend met de abortusgrens van 24 weken
- 42,6 miljoen abortusbehandelingen uitgevoerd in 2020: 'Grootste doodsoorzaak ter wereld'
- Ruben Bikker: "Onze droom is dat alle abortusklinieken worden gesloten"
- Agressie richting deelnemers Mars voor het Leven: "Christenhonden"
Meer over Abortus »

Reacties

H
Vanaf het begin van de abortuswet zat dat er aan te komen. Eenmaal op het hellend vlak, kan het alleen maar erger worden. Nu is het toegestaan tot 24 weken zwangerschap en is de bedenktijd afgeschaft. De eerste geluiden zijn er al om het toe te staan tot 40 weken. En daarna zal er waarschijnlijk een proefperiode komen waarin de ouders kunnen beslissen het kind te houden of te vernietigen. Vogelvrij verklaard tot wanneer? De vraag is, wie zijn wij om over leven en dood te oordelen en de volgende vraag is, wie bepaalt wanneer dit leven begint?
J
“Super blij”, reageert Corinne Ellemeet, Kamerlid van GroenLinks.

Lilianne Ploumen “Eindelijk! “ PvdA-fractievoorzitter

Lilian Marijnissen SP lijkt dus -- binnen 24 uur -- behoorlijk van standpunt veranderd.

Het kan verkeren, zei Bredero.

De Hoogmogende Heeren der Statengeneraal (StatenVertaling) in 4 eeuwen verworden tot `Feministisch Eugenetisch Satansgeneraal` (Super blij, Eindelijk de babyvernietigingsmachine, die Binnen 24 uur kinderoffers levert)

Eva, moeder der levenden, die `hellemonsters` baart?

Heere zij ons land genadig!
H
We zijn nu echt in de tijd gekomen waarvoor geldt: wie vuil is worde vuiler wie rein is worde reiner!En voor dat laatste geldt: wie zich niet VAN BINNEN met CHRISTUS bekleedt

zal GEEN weerstand hebben tegen de misleiding. Alleen, JEZUS CHRISTUS, ZIJN GEEST, kan ons verlichten en de WAARHEID doen kennen, DIE HIJ IS opdat wij HEM zullen leven en overwinnen.
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen