Gerdien Blom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2021 door Gerdien Blom

Dwarsliggers worden als complotdenker weggezet (ook in christelijke media)

Zal ik maar direct een aluminium hoedje voor je kopen? Vraagt mijn broer. We kunnen goed met elkaar opschieten en inhoudelijke discussies gaan we niet uit de weg. Maar nu ik me kritisch uitlaat over het vaccinatiebeleid, is er direct sprake van ruis op de lijn.
Het is niet de eerste keer dat ik het merk. Wie een kritische kanttekening plaatst over de gang van zaken rond corona, solliciteert er naar om als complotdenker te worden weggezet. En als je dat merkteken eenmaal op je voorhoofd draagt word je bij voorbaat niet meer serieus genomen.

De ander stigmatiseren. Ik zie het overal gebeuren. Ook in christelijke media. Zo staat er in de EO Visie van deze maand: “Ze zitten de hele tijd complottheorieën te verspreiden, waardoor ook nog eens minder mensen zich laten vaccineren. Daarmee zijn mensen die ‘alleen maar vragen stellen’ en ‘de andere kant willen laten zien’ medeverantwoordelijk voor heel wat coronadoden. Diverse christelijke commentatoren wijzen op hoogmoed als het gaat om complotten. Het geeft je even de waan veel meer te weten dan anderen. Het geeft je tijdelijk – onder bepaalde groepen – het imago kritisch te zijn, een zelfstandig denker, geen mak schaap. (…) En, nog fijner: je hoeft even niet te denken aan je echte verantwoordelijkheden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Anne Borkent wijst op eenzijdige benadering coronacrisis: "Minister De Jonge zet mensen op het verkeerde been"
- Kees van der Staaij waarschuwt voor "blinde paniek" na toename coronabesmettingen
- Is vaccineren een gebaar van naastenliefde? Drie christenen geven antwoord
- Wat betekenen de coronaversoepelingen voor kerkgangers?
- Nieuw advies CIO: Meer kerkgangers welkom en zingen in de kerk
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank u mevrouw Blom. Een heel duidelijke stellingname. En de wetten van de logica kunnen mensen proberen te negeren, maar ze zijn niet te weerleggen.Deel dit artikel met zoveel mogelijk mensen. Vertrouw op God.
G
He he, er zijn gelukkig nog mensen wakker met een objectieve kijk op zaken
I
Zo fijn dat er meer christenen zijn die er zo over denken. Dank voor deze bijdrage, dat sterkt de moede en verdrietige zielen.
Toon meer reacties (41)