robert plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 februari 2021 door Robert Plomp

Ik vond die vader op het schoolplein een wappie (en nu heb ik spijt)

Op Facebook raakte ik in gesprek met de vader een een vriendinnetje van mijn dochter. Regelmatig plaatste hij kritische en cynische berichten over de coronamaatregelen, de vaccinaties, en ontkende hij de pandemie.

Met iemand die je in het echt kent praat je een stuk voorzichtiger over dit soort dingen. We kennen elkaar van in de gang, terwijl mijn dochter haar veters strikte. Ik ben hem dankbaar omdat zij er zo vaak ontzettend leuk gespeeld heeft. Hij is geen willekeurige onbekende social media-gebruiker. Maar naarmate zijn posts voor mij vreemder werden, en onze gesprekken vastliepen, raakten we ook meer geïrriteerd. Op een gegeven moment gooide hij alles wat hij had in de strijd, en verwees me naar een website die alles uitlegde waar hij voor stond. De moed zonk me in de schoenen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Wordt het tijd dat kerken zich verzetten tegen strenge coronamaatregelen?
- Kerken bedenken pubersmoesjes om kerk te zijn in coronatijd
- Verontwaardiging over refoscholen voelt erg hypocriet aan
- Het homohuwelijk bepaalt de identiteit van de SGP
- Het gevaar van schijnconservatisme in de reformatorische gezindte
Meer over Robert Plomp »

Reacties

Wat een fijn en bemoedigend stukje. Dank je wel, Robert. Meer van dat! Maar zet je schrap: je gaat neergesabeld worden. Sterkte!
Jan Dircks. Jammer van uw reactie. Ik zie in de column juist een evenwichtige beschouwing en zelfreflectie van "ons christenen". Jammer ook om elkaar langs de "christelijke" (?) maatlat te leggen en elkaars christenzijn en waarachtige geloof te betwijfelen. Dit soort van m.i. liefdeloze benadering geeft al heel wat mensen weggejaagd uit de kerk en van het geloof in de ene God, die de hemel leeggegeven heeft om ons zondige mensen de mogelijkheid te geven om ons met Hem te verzoenen, omdat Hij niet wil dat er iemand verloren gaat.
M
Mooi Robert,Reflectie op onze eigen stijl, ons 'eigen gelijk' en daarmee andermans 'ongelijk'. Ik wordt altijd heel blij van de samenvatting van de wet, zoals Jezus hem aan ons gaf.Daarmee riep hij ons op om anders te zijn dan anderen, ander gedrag te laten zien, niet de aanval kiezen op wat anders is, maar wel getuigen van Zijn Liefde, in onze woorden en ons gedrag!

Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen