Kees
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2021 door Redactie

Hoe Kees van der Staaij het middelpunt werd van de discussie over de avondklok

De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag per direct een streep gezet door de avondklok in Nederland. Volgens de rechter is de maatregel op verkeerde gronden genomen. Nog dezelfde middag avond werd het vonnis door een andere rechter opgeschort totdat het hoger beroep dient. De zaak was aangespannen door stichting Viruswaarheid. SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij stelde eerder al dat er zeer weinig juridische grond was voor een avondklok en lijkt daar nu gelijk in te krijgen. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

SGP is zo gek nog niet :)
J
Dat is toch heel alarmerend dat we gedwongen maatregelen op ons dak krijgen die juridisch niet deugen? Zoals de avondklok? Heeft niets met virusbestrijding te maken! Wel met de democratie uithollen. Onze Premier -aanhanger van Klaus Schwab- is niet blij met de uitspraak van de rechter. Mensen verliezen ook respect voor de politie, omdat die na 21 uur overgaat tot boetes uitdelen.

Kees van der Staaij had en heeft groot gelijk. Ik gun de SGP zetelwinst en ik hoop van harte dat we een heel ander kabinet zullen krijgen.
Voor alle duidelijkheid: de SGP is niet tegen een avondklok op zich. De SGP zegt alleen dat de juridische basis voor de avondklok heel wankel is.

Het is absoluut onjuist om Van der Staaij nu het kamp van Willem Engel binnen te trekken.
Toon meer reacties (25)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen