Max Lucado
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2021 door Redactie

Max Lucado diep door het stof na protest LHBTI-christenen: "Ik vraag om vergeving"

Max Lucado toont berouw nadat LHBTI-christenen protesteerden tegen de komst van de voorganger naar de National Cathedral in Washington op 7 februari. Verschillende gemeenteleden van de episcopale kerk hadden bezwaar tegen de komst van de gastspreker vanwege een preek van Lucado uit 2004 over het homohuwelijk. "Ik sprak kwetsend over het homohuwelijk. Ik zie nu in dat dit respectloos was", aldus de bekende auteur en spreker in zijn geschreven reactie. "Het doet mij pijn dat ik anderen pijn heb gedaan. Hiervoor bied ik mijn excuses en ik vraag om Christus' vergeving."

In de omstreden preek noemde Lucado het homohuwelijk onbijbels. Daarnaast bracht hij homoseksualiteit in verband met incest en beestachtigheid. De woorden van de spreker hebben LHBTI'ers uit de gemeente diep geraakt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
In de Evangelische wereld lijkt men bang te worden om verguisd te worden. Maar

Leviticus 18:22 is toch helder: En gij zult geen gemeenschap hebben met een, die van het mannelijk geslacht is, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw: een gruwel is het. En wat in het Oude Testament de Here een gruwel is, verandert niet in het Nieuwe Testament.
Op 14 februari schreef ik als reactie op het CIP-artikel ‘LHBT-protesten vanwege 'homofobe' leer van christelijke auteur Max Lucado’: “Pastoraal gezien was deze opmerking van Max Lucado uit 2004 uiterst pijnlijk en ongelukkig, een grote misser. Ik denk, dat hij dat nu (17 jaar later) ook niet meer zo zou zeggen. Laat hij dat dan nu ook openlijk toegeven en uitspreken naar de LHBT-beweging toe. Hij hoeft daarbij zijn Bijbelse visie op het huwelijk echt niet te verloochenen.” Ik ben vreselijk blij, dat hij dat nu heeft gedaan. Wie volgt?J
Helaas is het altijd kwetsend voor sommigen. Zeker voor de politiek-correcten, die nooit correct zijn t.o. christenen. Ik ben ook tegen het homohuwelijk, lijkt me Bijbels nietwaar. Als je dat niet kunt waarderen jammer dan, maar ik neem er niets van terug en ik zal ook zeker geen excuus voor aanbieden. Een huwelijk kan alleen tussen man en vrouw.
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen