Ds. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 februari 2021 door Ds. M. van Reenen

Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?

Zoals veel Nederlanders heb ik ook wel eens een mening. Ik probeer een Bijbels gefundeerde mening te hebben. Ik dacht dat ik wel een goede mening had. Maar ineens viel me de vraag in: ‘Hoe zou de Heere Jezus erin gestaan hebben?’ Die vraag kwam wel binnen, moet ik eerlijk zeggen. Want zelfs al zou ik de beste mening hebben, heb ik dan de goede houding? Over deze vraag heb ik veel nagedacht, en ik wil daar maar iets van delen. Juist rondom het onderwerp dat velen zo bezig houdt: vaccineren. Eerbiedig bedoeld: wat zou de Heere Jezus ons aanraden?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Christenvervolging: eigen schuld, dikke bult?
Meer over Ds. M. van Reenen »

Reacties

D
"Hoe kan een christen angstig zijn zolang hij niet gevaccineerd is? Of een vaccin weigeren alleen uit angst voor mogelijke schadelijke bijwerkingen." Dit is voor mij de kern. Als we Mattheus 6 en 10 lezen en weten dat er geen haar van ons hoofd valt, zonder de wil van de hemelse Vader, dan hoeft er geen angst te zijn, of je je nu wel of niet laat vaccineren.
Y
Wat zou Jezus doen als Hij hier op aarde zou zijn zoals toen? Ik denk dat Jezus ons zou genezen.
WWJD what would Jesus do. Ga hiermee naar Hem en vraag het Jezus. Dat is wat ik doe en vraag om wijsheid en inzicht hierin. Met mensen kun je blijven debatteren maar kom je niet verder,zoveel mensen zoveel gedachten.
Toon meer reacties (42)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen