Arie-Jan van de Wetering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 maart 2021 door Patrick Goede

Coach Arie Jan strijdt tegen eenzaamheid: "De kerk heeft zich te exclusief gemaakt"

Eenzaamheid. Je hoort er veel over en er is al van alles over gezegd en geschreven. Toch valt er in de kerk én in familieverband nog zo ontzettend veel op dit gebied te leren volgens Arie Jan van de Wetering. Hij schreef het boek ‘Alleen samen – 7 sleutels tot verbondenheid’, waarin hij op een voetbaltactische manier de kracht van de gemeenschap terug wil brengen: "Als je geen (kerk)familie hebt kun je ook niet scoren."

Wat versta jij precies onder eenzaamheid?
“Het is enorm afhankelijk van de persoon. Ik ben extravert. Als ik drie dagen thuis moet zitten vanwege verkoudheid dan voel ik mij al een stuk minder. En dan heb ik nog een gezin. Een alleenstaande extravert eet mij bij wijze van spreken op als hij mij spreekt en verder niemand heeft. Dat zie je meer in deze tijden. Mensen vreten andere mensen geestelijk gezien op omdat ze te weinig zinnige vragen krijgen en omdat te weinig mensen interesse in hen tonen. Eenzaamheid heeft mijn inziens veel met doelloosheid en gebrek aan verbinding te maken.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek van Arie-Jan: 'Alleen samen'

Reacties

H
Wat een heerlijke visie. Uit de mega-kerken naar een echte welkom THUIS ontmoeting. Ik geloof daarin een. Een warme groet uit Nijmegen van Huis van Bemoediging.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen