CGK
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 februari 2021 door Redactie

Opnieuw onrust binnen CGK over vrouw in het ambt

Opnieuw is het onrustig in de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). Zes predikanten hebben in een brief hun zorgen kenbaar gemaakt over de “dreigende breuk” in deze kerk. Ze roepen op tot eenheid. Stichting Bewaar het Pand (de behoudende vleugel van de CGK) riep het zestal vervolgens op hun actie in te trekken, aangezien ze volgens hen de eenheid juist ernstig schaden. De verdeeldheid binnen de kerk gaat voornamelijk over uiteenlopende visies op de vrouw in het ambt.

De brief van de zes predikanten werd vorige week donderdag verstuurd naar alle predikanten binnen de kerkgemeenschap. Het Nederlands Dagblad kreeg de brief in handen en publiceerde deze vervolgens. De opstellers van de brief maken zich zorgen over de dreigende breuk in hun kerk en stellen een signaal uit te willen laten gaan. “Wij merken dat de eenheid van de Christelijke Gereformeerde Kerken onder druk staat en zijn ernstig bezorgd dat de huidige spanningen tot een scheuring leiden”, valt er in de brief te lezen. De brief werd ondertekend door ds. J. van Langevelde, ds. J. Bosch, ds. P. L. D. Visser, ds. R. Jansen, ds. M. Groen en ds. J. Nutma.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis vrouw in het ambt
- Pas in 2022 meer duidelijkheid over 'vrouw in ambt' in CGK
- CGK-brief met oproep tot eenheid door bijna tachtig dominees ondertekend
- Het CGK-schip ligt op ramkoers: kerkscheuring op komst?
- Koningskerk Deventer wacht niet op CGK-synode en stelt ambten voor vrouwen open
- Andries Knevel: "Voor het eerst weet de CGK het niet meer" - CIP Podcast
Meer over CGK-crisis vrouw in het ambt »

Reacties

J
Het is verleidelijk in deze tijd van gelijkheid, emancipatie en vrouwen aan de top de bijbels visie uit het oog te verliezen. Natuurlijk zijn er vrouwen met uitstekende kwaliteiten binnen Gods gemeente maar God heeft in de scheppingsorde eerst de man geschapen en gaf hem verantwoordelijkheid over de Hof van Eden. Daarna schiep God de vrouw om hem te helpen deze verantwoordelijkheid te dragen.

1 Kor 11:3 Ik wil dat u weet dat Christus het Hoofd is van iedere man en de man het hoofd van de vrouw. Zo ook in Gods gemeente, de kerk.
Sinds wanneer zijn kerkorde en belijdenisgeschriften onfeilbaar?
W
Binnen de CGK komen ze er maar niet uit als ze elkaar niet enige ruimte geven zoals in de PKN. SGP en CU zijn ook totaal verschillend, net als een dienst van de Bewaar het Panders en een dienst bv in Zwolle van de CGK. Ga in vrede uiteen en deel de CGK op: De Panders naar Gergem/HHK en de rest voor een groot deel naar GKv/NGK en PKN(Bonds). Stop hiermee iig; dit is slecht voor iedereen om zo door te modderen.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen