Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 februari 2021 door Redactie

Scheppingsverhaal wordt opgevat als complottheorie: begrijpelijk?

Volgens Facebook-factchecker Snopes heeft het scheppingsverhaal alle kenmerken van een complottheorie. Ik moest even een paar keer in mijn wang knijpen. Facebook-factchecker komt bij mij op zich al over als een contradictio in terminis, maar het stond er echt. Alsof dit nog niet genoeg was deze week, ontstond ook nog de discussie met de vraag of je God met ‘hij’ of ‘Hij’ moet aanduiden. Volgens sommige vrouwelijke religiewetenschappers is God aangeduid met ‘Hij’, een klap in het gezicht.

Meer humor kon ik niet aan deze week.

Het laatste is al jarenlang voer voor heibel, aangejaagd door feministische theologen. Deze bestaan, dat wist u misschien niet. Jarenlang worstelde ik met het beeld dat ik me daarbij moest voorstellen. Theologen in een tuinbroek, pakje biologisch geteelde Brandaris in de borstzak, elkaar opzoekend in een vrouwencafé voor een glas sherry. Dat beeld heb ik moeten bijstellen. Voor mij staat zeker vast dat deze dames hun neus ophalen voor complottheorieën, zoals de schepping.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het ‘blaadje van Dieleman’: Willem Ouweneel heeft de plank behoorlijk misgeslagen
- Laat ik mijn geloofsleven toch maar een 9 geven
- Eigenlijk viel Trump best wel mee
- Youp had zijn tiende Oudejaarsconference nooit moeten doen
- Mijn social media activiteiten zijn verleden tijd
Meer over Fred de Vries »

Reacties

Prachtige column! Geloof is niet strijdig met het rationele maar overstijgt wat met het verstand vatbaar is.
Wat ben ik blij dat ik God mag zien als mijn Vader, heel simpel maar zo immens en de Bijbel als Zijn Woord, waarnaar ik probeer(met vallen en opstaan) te leven. Wat een rijkdom!!!!!
Verbaasd me helemaal niets dat door velen het scheppingsverhaal als complottheorie wordt gezien. Tegenwoordig is het niet anders, als je een andere mening hebt over corona, vaccineren en aanverwante zaken wordt je direct als gekkie weggezet, gedemoniseerd en als complotdenker bestempeld. Dat is niet anders met het scheppingsverhaal. Zelf geloof ik de Bijbel van kaft tot kaft inclusief heel het boek Genesis. Als ik daardoor in een (complot)hokje wordt gezet: So be it.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen