Herman van Wijngaarden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 februari 2021 door Patrick Goede

Herman van Wijngaarden maakt zich zorgen over wet tegen homogenezing

Herman van Wijngaarden van stichting Hart van Homo's maakt zich zorgen over een nieuwe wet tegen homogenezingstherapie die in de maak is. Onlangs werd namelijk een motie aangenomen in de Tweede Kamer die het aanbieden van homogenezingstherapie strafbaar maakt. "Als daar ook de visie onder valt: het huwelijk is alleen bedoeld voor man en vrouw, dan maak ik mij daar wel ongerust over", zegt Herman in gesprek met CIP.nl.

Van Wijngaarden is zelf homo en met zijn stichting probeert hij jonge homoseksuelen een Bijbels perspectief op homoseksualiteit te laten zien. "Alleen al het feit dat wij het single zijn als serieuze optie voorhouden, interpreteert de Tweede Kamer al snel als: jullie leggen dat op."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Lineke Blijdorp over Kees van der Staaij: "Hij blijft altijd correct, een 'powerful' getuigenis"
- Dominee Van der Sluijs over homogenezing: "Niet bidden om verandering"
- Is Kees van der Staaij de ideale premier van ons land?
- Advocaat Lineke Blijdorp: "Inmenging overheid bij homogenezing gevaarlijk"
- Ds. Van der Sluijs over coronabeleid: "Ik word het zat, wat willen ze nou eigenlijk?"
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start hier je gratis maand!

Reacties

Als men zelfs de bijbelse visie dat het huwelijk bedoeld is voor een relatie tussen één man en één vrouw, ziet als homogenezingstherapie die moet worden verboden, dan begin ik mij af te vragen wanneer de Bijbel zelf aan de beurt is. Daarom moeten wij als christenen de onmisbare en levensreddende waarheid en waarde van Gods Woord laten zien in al ons spreken (verkondigen) en handelen.
S
De politieke tendens om de bijbels orthodoxe visie verregaand te problematiseren neemt alleen maar toe. Dat komt omdat deze visie niet aansluit bij de heersende culturele opvattingen over sex en identiteit, nl dat je gevoelens allesbepalend zijn voor je identiteit. Hiermee komen christenen, die worstelen met hun seksualiteit, maar vanuit hun begrip van de bijbel er bewust voor kiezen niet toe te geven aan deze - vaak dwingende - ideologie van identiteit, in het nauw wat eveneens een totaal verkeerde uitwerking kan hebben.
Van harte eens met Herman van Wijngaarden. De stevige orthodoxe visie van P. Guijt en de steeds weer uitdagende prikkelende en houtsnijdende opmerkingen van Kees van der Vliet ken ik zo langzamerhand al. (Ik bedoel het niet vervelend. Ik ben blij met hun zinnige bijdragen.) En zij kennen die van mij misschien ook wel. Ik zal die nu hier niet gaan herhalen. Het wordt tijd, dat we elkaar na coronatijd eens een keer ontmoeten? Wel wil ik nog dit zeggen: ik ben begonnen met ‘Hart voor homo’s’ financieel te ondersteunen. En dat werd tijd.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen