Herman van Wijngaarden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 februari 2021 door Patrick Goede

Herman van Wijngaarden maakt zich zorgen over wet tegen homogenezing

Herman van Wijngaarden van stichting Hart van Homo's maakt zich zorgen over een nieuwe wet tegen homogenezingstherapie die in de maak is. Onlangs werd namelijk een motie aangenomen in de Tweede Kamer die het aanbieden van homogenezingstherapie strafbaar maakt. "Als daar ook de visie onder valt: het huwelijk is alleen bedoeld voor man en vrouw, dan maak ik mij daar wel ongerust over", zegt Herman in gesprek met CIP.nl.

Van Wijngaarden is zelf homo en met zijn stichting probeert hij jonge homoseksuelen een Bijbels perspectief op homoseksualiteit te laten zien. "Alleen al het feit dat wij het single zijn als serieuze optie voorhouden, interpreteert de Tweede Kamer al snel als: jullie leggen dat op."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Gerdien verloor haar dochter Miriam (6) in Albanië: "God sprak tot mij in de chaos"
- Jan Pool geschrokken van polarisatie: "Christelijk Nederland, waar zijn we mee bezig?"
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start hier je gratis maand!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als men zelfs de bijbelse visie dat het huwelijk bedoeld is voor een relatie tussen één man en één vrouw, ziet als homogenezingstherapie die moet worden verboden, dan begin ik mij af te vragen wanneer de Bijbel zelf aan de beurt is. Daarom moeten wij als christenen de onmisbare en levensreddende waarheid en waarde van Gods Woord laten zien in al ons spreken (verkondigen) en handelen.
S
De politieke tendens om de bijbels orthodoxe visie verregaand te problematiseren neemt alleen maar toe. Dat komt omdat deze visie niet aansluit bij de heersende culturele opvattingen over sex en identiteit, nl dat je gevoelens allesbepalend zijn voor je identiteit. Hiermee komen christenen, die worstelen met hun seksualiteit, maar vanuit hun begrip van de bijbel er bewust voor kiezen niet toe te geven aan deze - vaak dwingende - ideologie van identiteit, in het nauw wat eveneens een totaal verkeerde uitwerking kan hebben.
C
Er is m.i. geen christelijk offensief om alle seculiere homo's van Nederland te "genezen", dus de Tweede Kamer kan gerust zijn.Zou ook geen zin hebben: iemand "hetero maken", maakt van diegene geen Christen.Maar homo's die Christen zijn, en zelf nastreven om te leven voor de Heere en aan het beeld van Jezus gelijkvormig te zijn (Rom8:28), mogen die van de overheid geen begeleiding ontvangen? Wie is daar nou bij gebaat?PS in genezing zie ik niets. Mensen zijn wie/wat ze zijn. Maar van dááruit gelijkvormig worden - daar gaat het om.
Toon meer reacties (5)