heugten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 februari 2021 door Gert-Jan van Heugten

Veel christenen dienen de 'god van ziekte en dood'

Ken je de tien geboden uit je hoofd? In veel kerken worden ze wekelijks voorgelezen. Het begint met: ‘Ik ben de HEERE, uw God (…). U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.’ Jezus herhaalt dit in het Nieuwe Testament als volgt: ‘Niemand kan twee heren dienen, want of hij zal de één haten en de ander liefhebben, of hij zal zich aan de één hechten en de ander minachten.’ Je zult mijn verbazing begrijpen dat veel christenen vandaag de dag ondanks deze hele duidelijke, ondubbelzinnige geboden tóch twee heren dienen. Christus en Nurgle. Wie Nurgle dan is? Laat me dat even uitleggen…

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gert-Jan van Heugten
- Ik heb corona gehad (en het is niet zomaar een griepje)
- Een nieuw boek over evolutie en schepping: een beetje wetenschap en een beetje Bijbel
- Internetchristenen, jullie maken er een zooitje van
- Het mengelmoesgeloof van gelovige wetenschappers is niet ongevaarlijk
- Hoe we ons kunnen wapenen tegen de nepnieuwspandemie
Meer over Gert-Jan van Heugten »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Gert-Jan, soms is het middel erger dan de kwaal. En angst is een slechte raadgever, die wordt aangedreven door een groot gebrek aan zelfbeheersing.
Sorry Gert Jan, beetje vreemde vergelijking met de spel god die je herhaaldelijk noemt. Komt nogal veroordelend over zoals jij het brengt, mocht je een andere mening zijn toegedaan dan de regering die roept. We worden ook opgeroepen om oplettend te zijn. Als ik niet 100 procent de Corona regels volg, ben ik nog steeds wel een volgeling van Christus die zelf nadenkt en daar zijn verantwoording in wil zoeken en nemen. Ik heb niks te maken met schijn goden die weet ik waar voor staan. Jammer dat je dit zo stellig neerzet.
J
Op een website las een reactie van een niet-christen (!). De reactie was ongeveer zo: 'Als er een god bestaat en hij staat bij de hemelpoort, accepteert hij alleen zijn eigen scheppingswerk en geen surrogaat van Bill Gates'. Nadenker, toch? Overigens veel lof voor de creationist G.J. van Heugten! De diepere lagen onder wel/geen vaccin en de visie op corona hebben voor mij álles te maken met God, de Schepper en mezelf, zijn schepsel.
Toon meer reacties (4)