mathijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 februari 2021 door Mathijs van der Tang

Waarom een christen die ophef veroorzaakt aan de goede kant staat

De Nashvilleverklaring, de Staphorster kerkenrel, de antihomoverklaringen: gereformeerden voelen zich vervolgd door ophef. Het maakt hen voorzichtig. Zo voorzichtig, dat het lijkt alsof zij er het zwijgen toe doen wanneer het gaat over morele principes. Het is een begrijpelijke reactie. Wie schrikt niet terug bij dreigend gevaar? Maar uitsluitend aandacht voor de bedreigende kant van ophef is verkeerd. Ophef heeft ook veel goeds.

Laat ik wel eerst die duistere kanten erkennen: mensen voelen zich aangetast in hun diepste zijn. Ophef leidt tot ontslagen. Ophef gaat vaak gepaard met bedreigingen, soms zelfs met geweld. Mensen die dat ondervinden zijn soms voor de rest van hun leven beschadigd. En het ergste van alles: in al die ophef gooit men Gods naam geregeld te grabbel. Ophef lijkt niet tot heil te zijn van onze naasten, laat staan tot eer van God.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Mathijs van der Tang
- Nederland wordt geregeerd door een Sanhedrin van elitaire, hoogopgeleide farizeeërs, schriftgeleerden en hogepriesters
- BOA's die onze kerk controleerden lieten anti-racismedemonstranten hun gang gaan
- Premier Rutte, stop met het slopen van onze tradities
- D66-minister ontpopt zich tot een hogepriester van opstandige feministen
- Hypocriete Democraten deden zelf wat ze Trump verwijten
Meer over Mathijs van der Tang »

Reacties

A
Eerst die sigaar weg..... en dan verder praten.....
a
Arie van der Meer, troost je de boeken achter hem zijn onverkoopbaar stinken een uur in de wind.

Zijn onderwerp is goed. Ophef doet mensen in beweging zetten. Lees de evangeliën er maar op na. Jezus bracht heel veel mensen in beweging en de ophef over Zijn woorden was groot. Dat de theoloog van het jaar in Jezus tijd profetische sprak Joh 11: 49-51.

Ook in onze tijd vraagt opheft-soms ook- om een keuze, toch?

J
Is het niet beter om Jezus’ liefde aan de wereld te laten zien? Volgens mij ga je juist door stelling in te nemen partijvorming en verdeeldheid oogsten. Jezus kwam ook niet naar deze aarde om te oordelen, maar om te herstellen.Laten we ons als gelovigen meer inspannen om het evangelie in deze Westerse wereld te brengen in plaats van energie te steken in nutteloze discussies.Krampachtig vasthouden aan regeltjes deden ook de Farizeeën en de Schriftgeleerden. "Maar gij geheel anders ...". Trek de wereld in en laat Jezus' liefde zien!
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen