Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Wat hebben de plagen van Egypte te maken met corona? Willem Ouweneel geeft antwoord

Wat heeft de coronacrisis tot ons als christenen te zeggen? Een spannende vraag, waar Willem Ouweneel niet omheen draait. “Onze jongeren maken een moeilijke tijd door”, merkt hij op. Volgens het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out staat een groot deel van de Nederlandse jeugd op instorten. “Exodus 10 maakt duidelijk dat de Heer wil dat we met onze kinderen over dit soort dingen praten”, aldus Ouweneel tijdens zijn recente lezing 'De plagen van Egypte, corona en de kinderen' van Christenen voor Israël.

In Exodus 10 worden de plagen van Egypte beschreven. “Waarom zijn er überhaupt plagen over Egypte?”, vraagt Ouweneel zich af. “God wil dat Zijn volk Egypte verlaat en vertrekt naar het Beloofde land. Maar hoe krijg je ze uit Egypte? De farao is blij met het slavenvolk dat het vuile werk opknapt. Hij wil hen niet kwijt. De Heer had het volk op een eenvoudigere manier uit Egypte kunnen leiden, maar daar kiest Hij niet voor. Het gaat in tien stappen. Elke plaag die de Heer over Egypte laat komen is één van die stappen om de farao tot andere gedachten te brengen. Farao krijgt tien keer de gelegenheid om zich te bedenken.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Mooi Willem dat je ons er op wijst dat het lam het middelpunt hoort te zijn. Wat wordt dit lam toch snel op zij geschoven. Ook mooi om van die oude Joodse rabbi te horen dat het bloed van het lam aan de binnenkant van het huisje zat.
Mooi, Willem! "Dat zijn gezinnen waarin het Lam niet in het middelpunt staat, omdat mensen zich hebben overgegeven aan godsdienstigheid." Hoe gemakkelijk verdwijnt het Lam uit ons middelpunt...
Welke (G)god is de onze?

Lieve broers en zussen, vergis je niet: elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten; bij Hem is nooit enige verandering of verduistering waar te nemen (Jak. 1:16,17).

Dit is wat wij Hem hebben horen verkondigen en wat we jullie verkondigen: God is licht, er is in Hem geen spoor van duisternis (1 Joh. 1:5).

Wie is ónze God?

PS: Liet Hij die lieve, schattige en onschuldige Egyptische baby'tjes doden?

Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen