Ds. G. Kater
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 februari 2021 door Redactie

Wordt de kerkdienst als saai en somber ervaren? Volgens ds. Kater is er dan écht iets mis

“Dat de dienst van de Heere een liefdedienst is, mag ook in de houding van dominees tot uiting komen. Je kunt je toch ook niet voorstellen dat een marktkoopman met een chagrijnig gezicht achter zijn kraam staat?”, vertelt ds. G. Kater in de bundel ‘Preken is een liefdedienst’. In deze interviewbundel vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over hun werk en leven. CIP.nl zet een aantal uitspraken op een rijtje van de hersteld hervormde predikant uit Arnemuiden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

“In geen enkele preek mag Christus en de zaligheid in Hem voor zondaren ontbreken.” Wanneer het in het Bijbelgedeelte gaat over Gideon, over David en Jonathan of over de barmhartige Samaritaan, heb het dan daar over! Wel vind ik, dat in geen enkele kerkdienst “Christus en de zaligheid in Hem voor zondaren mag ontbreken”. Dat zal een voorganger dan kunnen doen in de liturgie, in de gebeden en de lofgezangen. En wanneer hij het dan over Christus heeft, moet het gaan over de héle Christus, Die óók ook onze heiliging en verlossing is.
(11: 56) De héle Christus! Johannes de Doper sprak niet alleen over Christus als het Lam Gods, dat de zonde der wereld wegneemt (geweldig nieuws voor ons verloren zondaren). Wat een zegen, wanneer je Zijn vergeving bevrijdend in je leven ervaren (‘bevonden’) hebt! Johannes de Doper sprak óók over Christus als de Doper met de Heilige Geest. En wat een zegen, wanneer je ook die volheid ervaren (‘bevinden’) mocht, dat Hij je vervulde met Zijn Heilige Geest, met Zijn kracht, liefde en aanwezigheid. De héle Christus!
M
Fijnzinnige en goede uitleg.

Helpt hopelijk ook mee om de kerkmuren wat lager te krijgen.

Mensen met deze mening hebben toch ook allen de " formulieren van enigheid " gezamenlijk !

Marius Timmermans

Veen
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen