Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 februari 2021 door Willem J. Ouweneel

Is de sneeuw die ons land bedekt gestuurd door God?

Aan tafel hadden we een leuke discussie over de vraag waar de sneeuw vandaan komt. Meteorologie is natuurlijk een serieus vak, en ik vind het razendknap dat we midden vorige week al hoorden dat het van zaterdag op zondag zo erg zou sneeuwen en dat het deze week zo koud zou zijn. Hoe weten meteorologen dat?

Zij verstaan de kunst van het voorspellen. Betekent dit, dat je ze kunt vergelijken met de bijbelse profeten? Elia verkondigde bijvoorbeeld dat er geen dauw of regen zou zijn in het land, totdat hij het zou zeggen (1 Kon. 17:1). En in 1 Koningen 19:41 kondigt hij een enorme stortbui aan (vgl. vs. 45). Wat is het verschil tussen zo’n weerprofeet en een moderne weerman of -vrouw? Dat weet iedereen: Elia wist dat er een donderbui aankwam doordat de Here hem dat verteld had. Het KNMI weet dat er sneeuw aankomt doordat ze dat kunnen uitrekenen. Het eerste is bovennatuurlijk, het tweede is puur natuur. Zelfs de boer weet dat, als het avond is en de lucht is rood, er mooi weer aankomt (Matt. 16:2). Hij kan het meteorologisch misschien niet verklaren, maar hij kent dat verband wel. Net zoals wij allemaal weten dat de kans op regen veel groter is bij zware bewolking dan bij blauwe hemel. Dat zijn simpele oorzakelijke verbanden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Coronavirus: storm in een glas water of teken van de eindtijd?
- Waarom de coronapaniek mij beangstigt: met een kanon wordt op een mug geschoten
- De zondagsheiliging: wat moeten we ermee?
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
Meer over Willem Ouweneel »

Reacties

Maar... het KNMI zegt dat er 30 cm. sneeuw valt en hier ligt minder dan 2 mm. Het zou -20 worden en het dooit hier... Je moet natuurlijk niet alles geloven. :)
H
Als we even doordenken over de aardbol en de stand van zon en maan wil ik wel alles geloven, omdat onze God Heilig en Machtig is. Voor Hem is niets onmogelijk, dat geeft mij juist reden om alles te geloven, ook datgene wat ik niet zie! Zo blijft Hij voor mij Degene waar ik mij aan toevertrouw.
J
De zonsopgang is een instelling van God. Dus ja, Hij laat de zon opgaan. Dat betekent niet dat God dagelijks actief de zon doet opgaan, hoor. Zo ook de sneeuwval, daar is God echt niet druk mee. Ingestelde natuurwetten, geen actieve bemoeienis. Het zijn juist de uitzonderingen waar we wel Gods activiteit in zien, zoals bij Mozes, Jozua, Elia.

Als je werkelijk denkt dat elke sneeuw- en regenval een actieve daad van God is, dan is Hij de actieve aanstichter van elke dodelijke sneeuwstorm... Dacht het niet.
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen