PVV
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 februari 2021 door Redactie

Verkiezingsprogramma PVV: wat is relevant voor christenen?

In maart gaan we in Nederland naar de stembus. Een belangrijk moment waarop we als bevolking mogen kiezen wie ons de komende vier jaar gaan vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Het merendeel van de christenen stemt op één van de christelijke partijen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel andere partijen. Maar wat zijn nu eigenlijk de relevante standpunten van die partijen voor christenen? CIP.nl bekeek de partijprogramma’s en behandelt iedere week een niet-christelijke partij. Vandaag is het de beurt aan de PVV.

Disclaimer: In aanloop naar de verkiezingen van 17 maart, analyseert CIP.nl tien verkiezingsprogramma's van niet uitgesproken christelijke partijen. Daarbij worden aspecten uit de programma's uitgelicht die van invloed kunnen zijn op een christelijke levenswijze of op christelijke organisaties. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Verkiezingen 2021
- Lilianne Ploumen (PvdA) opent aanval op christelijke politici in slotdebat
- 'Christelijk blok' verliest zetels; VVD, D66 en FVD grote winnaars verkiezingen
- Derk Boswijk wil namens het CDA de Kamer in: "We zijn te bescheiden geweest over ons geloof"
- Het christelijke verkiezingsdebat: dit waren de hoogtepunten
- Volgens Alain Verheij bestaat christelijke politiek niet: "Christenen moeten zich niet blindstaren op abortus en euthanasie"
Meer over Verkiezingen 2021 »

Verkiezingsprogramma's 2021
- Verkiezingsprogramma JA21: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma VVD: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma FVD: Wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma D66: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma GroenLinks: wat is relevant voor christenen?
Meer over Verkiezingsprogramma's 2021 »

Reacties

Jan Dircks. Klopt wat je zegt. Tekenen van de eindtijd worden steeds duidelijker zichtbaar. Blijf in het geloof, in de verwachting (leven) van de 'opname' van de gem., Christus tegemoet (1Thes.4). "Omdat gij het bevel bewaard hebt om Mij te blijven verwachten, zal ook Ik u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen, die op de aarde wonen"(Op.3:10). Zie om je heen wat er gebeurd en dan staat de politiek niet op nr.1 maar barmhartigheid betonen zo veel als in je vermogen ligt (Matt.25:34-46).
W
Het CDA en de ChristenUnie hebben haar wortels verloochend inderdaad. Dus moeten we inderdaad overwegen om naar deze partijen te gaan kijken. Ze zitten nota bene in een regering waarin al onze vrijheden worden verkocht om maar deel te nemen met de globalistische agenda van Rutte en zijn linkse bende! Schande!
J
In 723 AD kwamen de eerste aanhangers van de `ideologie van de wreede` in Spanje aan. In 732 had men Spanje al grotendeels onderworpen en stond men met zijn legers in Zuid Frankrijk. Daar heeft Karel Martel hen voor de eerste keer een forse nederlaag toegebracht.

Het heeft nog 700 jaar geduurd, voordat de laatste aanhanger uit Spanje verdreven was. MAAR men beschouwt al-Andalus nog steeds als hun `rechtmatig bezit`.

Spanje is het enige land ter wereld, dat dit barbaarse juk tot nu toe succesvol heeft weten af te schudden. Hoe lang nog?
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen