PVV
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 februari 2021 door Redactie

Verkiezingsprogramma PVV: wat is relevant voor christenen?

In maart gaan we in Nederland naar de stembus. Een belangrijk moment waarop we als bevolking mogen kiezen wie ons de komende vier jaar gaan vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Het merendeel van de christenen stemt op één van de christelijke partijen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog heel veel andere partijen. Maar wat zijn nu eigenlijk de relevante standpunten van die partijen voor christenen? CIP.nl bekeek de partijprogramma’s en behandelt iedere week een niet-christelijke partij. Vandaag is het de beurt aan de PVV.

Disclaimer: In aanloop naar de verkiezingen van 17 maart, analyseert CIP.nl tien verkiezingsprogramma's van niet uitgesproken christelijke partijen. Daarbij worden aspecten uit de programma's uitgelicht die van invloed kunnen zijn op een christelijke levenswijze of op christelijke organisaties. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Verkiezingen 2021
- Verkiezingsprogramma SGP: pleidooi voor leven, gezin en Nederland
Meer over Verkiezingen 2021 »

Verkiezingsprogramma's 2021
- Verkiezingsprogramma VVD: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingen 2021: Zo denken CDA, CU en SGP over abortus en euthanasie
- Verkiezingen 2021: Zo denken CDA, CU en SGP over klimaatverandering
- Verkiezingsprogramma D66: wat is relevant voor christenen?
- Verkiezingsprogramma GroenLinks: wat is relevant voor christenen?
Meer over Verkiezingsprogramma's 2021 »

Reacties

J
In 723 AD kwamen de eerste aanhangers van de `ideologie van de wreede` in Spanje aan. In 732 had men Spanje al grotendeels onderworpen en stond men met zijn legers in Zuid Frankrijk. Daar heeft Karel Martel hen voor de eerste keer een forse nederlaag toegebracht.

Het heeft nog 700 jaar geduurd, voordat de laatste aanhanger uit Spanje verdreven was. MAAR men beschouwt al-Andalus nog steeds als hun `rechtmatig bezit`.

Spanje is het enige land ter wereld, dat dit barbaarse juk tot nu toe succesvol heeft weten af te schudden. Hoe lang nog?
Het is met de christenheid in NL slecht gesteld, wanneer zij zich kunnen verenigen met een PVV, met al haar antichristelijke, onbarmhartige en egoïstische welvaartsmotieven. De radicaliteit van de PVV t.o.v. de Islam, is net zo Islamitisch als de Islam. Alleen het evangelie van Jezus Christus en Zijn barmhartigheid t.a.v. de mensheid moeten voor christenen als richtpunt zijn ook in hun politiek denken en niet ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken. Onderscheid de geesten welke uit God zijn en welke niet.
Jan Dircks. Klopt wat je zegt. Tekenen van de eindtijd worden steeds duidelijker zichtbaar. Blijf in het geloof, in de verwachting (leven) van de 'opname' van de gem., Christus tegemoet (1Thes.4). "Omdat gij het bevel bewaard hebt om Mij te blijven verwachten, zal ook Ik u bewaren voor de ure der verzoeking, die over de gehele wereld komen zal, om te verzoeken hen, die op de aarde wonen"(Op.3:10). Zie om je heen wat er gebeurd en dan staat de politiek niet op nr.1 maar barmhartigheid betonen zo veel als in je vermogen ligt (Matt.25:34-46).
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen