Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 februari 2021 door Piet van Midden

De rek is eruit: een indringende oproep aan 'coronaminister' Hugo de Jonge

Het zat eraan te komen: de rek is grotendeels uit de samenleving. Een groep keert zich nooit tegen zichzelf, maar de wal keert wel het schip. Marianne Zwagerman schreef vorig jaar al in een column: ‘Het dorre hout wordt gekapt, misschien een paar maanden eerder dan zonder virus.’ Anderen wilden de economie niet opofferen aan oude mannen. Jort Kelder was er welsprekend over: ‘Hoeveel economische schade is het redden van mensen die daarna waarschijnlijk binnen twee jaar dood waren gegaan, waard? Laten we wel wezen, we zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden.’

Een discussie barstte los en zakte weer weg. En kwam weer op, uit een heel andere hoek: intensivisten uit het Radboudziekenhuis, die zich hardop afvragen of we de juiste keuzes maken. Ik citeer: ‘De kosten van de IC voor de maatschappij moeten in verhouding staan tot alle andere prioriteiten in de gezondheidszorg en in de samenleving.’ Er zijn 600 minder hartoperaties verricht, simpelweg omdat het IC-personeel met coronapatiënten in de weer is. Ik heb in m’n gemeente een slanke boer van middelbare leeftijd, met een hartprobleem. Zijn operatie is al een paar keer uitgesteld. De spanning loopt op. Wat en wie gaan voor?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Vaccinatie of aspirientje
- In Nederland ontstaan twee werelden: wanneer grijpt de overheid in?
- God stemt niet met het rode potlood in een afgeschermd hokje
- Wat 'Gewoon. Bloot' en een dronken Noach tot christenen te zeggen hebben
- Gerrit: één van de mensen die het niet trok in deze Holle Bolle Gijs-wereld
Meer over Piet van Midden »

Reacties

Er zouden beslist andere keuzes gemaakt zijn en - worden als er geen onverwerkbare opstapeling zou zijn van stervende en dode mensen. Het is vooral de vrees voor de tot chaos leidende piek die de politici in de gordijnen jaagt.

Tegelijkertijd wordt nagelaten de corona patiënten in een ander circuit onder te brengen, zoals noodhospitalen, deels bemenst met mensen die een spoedopleiding gedaan hebben of grootschaliger inzet van militairen.
J
Hoi Piet,

Goed stuk.

Een ´rand´opmerking mbt eigenbelang.

Je schrijft: Ik leerde op de zondagsschool al dat je in ALLES EERST moest denken aan het belang van anderen en dan pas aan jezelf.

(Dit gaat m.i. faliekant in tegen Gods Woord)

Daarmee ontstaat een vorm van christendommelijkheid waarin ik niet meekom. (Ben ik het mee eens.)

Stewardess leert: zet altijd eerst je EIGEN zuurstofmasker op, en probeer DAARNA pas een ander te helpen!

Zoiets bedoel jij toch ook weer te geven?
a
Ds. Piet van Midden wat je schets is hier en in Europa een welvaartsprobleem toch?

In de sloppen wijken van Zuid Amerika en Afrika spelen deze vragen niet. Het is daar een en al doffe ellende . Dus je zondagschool lesje " Ik leerde op de zondagsschool al dat je in alles eerst moest denken aan het belang van anderen en dan pas aan jezelf " We hebben nog een lange weg te gaan. O ja, dominee en die weg is smal .....
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen