Ds. J. Joppe
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 februari 2021 door Redactie

Ds. Joppe: "Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van de ‘zwartekousenkerk’"

“Het is weleens gebeurd dat iemand voorafgaand aan een rouwdienst zei: ‘Als die dominee over hel en verdoemenis gaat beginnen, stap ik op.’ Maar na afloop gaf hij me een hand en zei: ‘Bedankt, het was een mooie dienst’”, vertelt ds. J. Joppe in de bundel ‘Preken is een liefdedienst’. In deze interviewbundel vertellen vijftien predikanten uit bevindelijk-gereformeerde kring op openhartige wijze over hun werk en leven. CIP.nl zet een aantal uitspraken op een rijtje van de hersteld hervormde predikant uit Barneveld.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
‘Als die dominee over hel en verdoemenis gaat beginnen, stap ik op.’ Die opmerking kwam echt niet uit de lucht vallen. Ergens snap ik de zorg van "eeuwig wel of eeuwig wee", maar als je in dit leven alleen maar bezig bent het met verkrijgen van je plekje in de hemel, dan heb je de boodschap van de bijbel niet begrepen. Want dan ben je alleen maar bezig met je eigen ik, niet met God en je naaste liefhebben. Op grond van de bijbel is er geen enkele reden om te twijfelen aan onze hemelse bestemming en hebben wel alle tijd voor God en onze naaste.
N
Over de vraag 'heeft u ervaring met preken voor andersdenkenden' zou ik willen vragen, bent u er dan van overtuigd, dat uw gemeenteleden allemaal hetzelfde denken?

Is het niet zo, dat er velen in de kerk zitten (helaas) die denken, dat ze door hun levenshouding de hemel kunnen verdienen? Ze zullen het u niet openlijk zeggen, maar hun wandel is er wel naar. Want vraag nu eens aan de mensen: Wat betekent Jezus Christus voor u? Ik heb de ervaring dat ze die vraag liever uit de weg gaan. En wat betekent het als de Heilige Geest in je hart woont?
W
@Kees van Vliet

Goede reactie, met dien verstande dat wij geen vrijbrief krijgen voor een zondig leven; Romeinen 13:14, Rom 8:13, Gal. 5:16, Joh. 8:11, Judas 1:4, 1 Joh. 3:9, 1 Petrus 1:16
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen