Brian Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2021 door Redactie

Beschuldiging misbruik collectegeld door Hillsong ten koste van 'uitstekende reputatie'

Hillsong-oprichter en voorganger Brian Houston geeft aan dat de kerk onderzoek doet naar misbruik van collecteopbrengsten. Het gaat met name om de opbrengst door tienden, een maandelijkse collecte van ongeveer tien procent van inkomens van gemeenteleden. "We vinden het heel erg dat de beschuldigingen van de misstanden worden verkondigd als feiten", schrijft Houston in een brief aan gemeenteleden.

Misbruik van tienden
Hillsong opent een onderzoek naar het beheer van de financiën naar aanleiding van verschillende beschuldigingen. Voormalig Hillsong-voorganger Nicole Herman sprak eerder over het uitgavenpatroon van kerkleiders. "Tienden werden na de dienst overgemaakt naar een betaalpas voor kerkleiders", stelde Herman, die voorganger was van Hillsong in Los Angeles.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Tienden geven
- Beroven we God door geen tienden te geven?
- Sommige christenen worden opgedragen een tiende deel van hun inkomsten te geven: een Bijbelse plicht?
- Rijker worden door tienden geven. Klopt dat wel?
- Is tienden geven als christen verplicht?
- Moet een christen tienden geven aan de kerk?
Meer over Tienden geven »

Reacties

In deze tijd komt er veel op ons af vanuit de gehele wereld. Jacobus 1:27 zegt dat eenvoudige godsdienst het omzien is naar weduwen en wezen in hun druk en jezelf onbesmet in deze wereld bewaren. Dit betekent dat we moeten onderscheiden waar het op aan komt. Waar geef je je geld aan? Aan welke kerk of organisatie? Aan hen die 770 miljoen hebben vergaard en landgoederen bezitten of 4 vliegtuigen zoals in Amerika, of toch de tekst uit Jacobus 1:27 overdenken? Op tijd je geloof herijken kan best goed zijn denk ik.
God weet alles van ons, de aanklager der broederen ook!

Zorgvuldig zijn in het geven van je geld is bijzonder belangrijk. De dwaalleer mt de tienden maakt ook dat christenen in financiele problemen kunnen komen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen