Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Redactie

Segers blikt terug op kabinetsperiode: "We hebben de Voltooid Leven-wet tegengehouden"

Zaterdag vond het partijcongres van de ChristenUnie plaats. Daarbij werd het verkiezingsprogramma van de christelijke politieke partij definitief vastgesteld. De opening van het congres én de wijze waarop partijleider Gert-Jan Segers leden en andere belangstellenden toesprak, maakten echter de meeste indruk: "We hebben de Voltooid Leven-wet van D66 tegengehouden. En daar hebben we ongelooflijk veel verschil gemaakt. Dus als je me vraagt, wat zijn die vijf zetels nou waard? Dit. Heel veel.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Snap niet dat Gert Jan zo trots op het feit dat hij 'voltooid leven' heeft tegen kunnen houden. Voor de zoveelste keer heeft de CU zichzelf helemaal leeg getrokken, na een poosje regeren, was het liefste jongetje van de klas en daardoor een geliefd pestobject.En de wet 'voltooid' leven wordt bij een volgend kabinet gewoon uitgevoerd. Heb je je als CU voor niets zo uitgesloofd.Christenen zitten op een radicale en duidelijke partij te wachten en niet op een partij die onder het mom van deugdzaamheid een half zacht beleid voorstaat.
Fred de Vries. Wat een onsympathieke en onchristelijke reactie van jouw. Ben jij die pestkop? Leef jij niet in de verwachting, in de opname van de gemeente? Kennelijk niet. Want dat kan zelfs morgen al zijn en of daarna die wet nog voltooid wordt lijkt mij onwaarschijnlijk.

Waar sta jij eigenlijk in de christelijke Kerk?

De haalbaarheidsfilosofie van de CU is een christelijke drijfveer.
M
Ik begrijp de trots van de CU ook niet. Sowieso is trots zijn niet Christelijk en zou dankbaarheid beter op zijn plaats zijn, maar dat terzijde. Als ik bijvoorbeeld lees dat hun minister van landbouw zich heeft "sterk gemaakt voor de schepping en voor een goede toekomst voor de boeren", dan heb ik zo'n vermoeden dat de meeste boeren daar toch echt anders over denken !

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen