Theo Algra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Hoe kunnen christenen de antichrist herkennen? Theo Algra deed onderzoek

“Openbaring 13 maakt duidelijk dat christenen door de grote verdrukking gaan. Er komt een wereldwijde vervolging van christenen, die zijn weerga niet zal kennen”, zegt Theo Algra. De Bijbelse eindtijdprofetieën verschaffen volgens Theo een blauwdruk van de toekomst van onze planeet. Een belangrijk deel daarvan is volgens hem inmiddels realiteit geworden. In zijn boek ‘Eindtijd in zicht’ zet de schrijver uiteen waarom de komst van de antichrist dichterbij is dan we denken.

Openbaring 13 beschrijft ‘het beest met zeven koppen’. Volgens jou staan deze koppen voor zeven wereldrijken: het Egyptische rijk, het Nieuw-Assyrische rijk, het Babylonische rijk, Meden en Perzen, het Grieks-Macedonische rijk, het Romeinse rijk en nazi-Duitsland. Dat is een hele concrete beschrijving. Hoe kun je hier zo van overtuigd zijn op basis van wat de Bijbel zegt?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Klik hier voor meer informatie over het boek van Theo Algra

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
We weten maar één ding zeker en dat is dat Christus Overwinnaar is en Hij zal ons helpen om voor Hem door het vuur te gaan. Hem zij de glorie!!

J
"Daarom zou ik mee willen geven dat het van belang is om de Bijbel, wat dit onderwerp betreft, opnieuw en onbevooroordeeld te bestuderen" is een uitstekende raad en komt overeen met de oproep uit Handelingen 17: 11. En wat schetst mijn verbazing? Dat de Gemeente helemaal niet door de Grote Verdrukking heengaat, maar dat deze periode slaat op de "benauwdheid van Jacob", zoals Jeremia profeteert in hoofdstuk 30: 7 over het volk Israels en wat door Paulus wordt bevestigd in zijn Romeinenbrief 11:25.

Betekend dit dat de antichrist al geopenbaard moet zijn als wij hier nog op aarde zijn ? Immers de antichrist kan toch niet geopenbaard worden voordat de weerhouder weggenomen is. 2 Tess. 2: 7. Deze weerhouder is toch de HG in ons. Tevens zijn we niet bestemd tot toorn 1 Tess. 1: 10, Openb. 3:10. Verder valt er meer te lezen in het boek: DE OPNAME: FEIT OF FICTIE ? Van Ed Hindson & Mark Hitchcock.
Toon meer reacties (38)