piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 januari 2021 door Piet van Midden

Je moet een vreemd gevoel voor humor hebben om tot een avondklok over te gaan

De rellen zijn voer voor psychologen. Voor de een zijn de relschoppers tuig van de richel, voor de ander zijn het kansarmen die helaas gewelddadig uit hun slof schieten. En alles ertussen in. Wanneer je tent is afgebroken, komt je oordeel waarschijnlijk minder begrijpend over dan wanneer je schadevrij jezelf nog eens gezellig inschenkt bij het zien van de verwoestende beelden.

Duidelijk is dat dit geen protesten zijn tegen de avondklok. Die spertijd is een middel waarbij ik m’n vraagtekens heb. Redelijk zinloos, lijkt me. Je kunt het samenscholingsverbod al niet handhaven. Welke jongen van 18 wil in zijn eentje of met één vriend (meer mag niet) ’s avonds stappen in een stad waar alle gezellige gelegenheden dicht zijn? Je moet wel een vreemd gevoel voor humor hebben om tot een avondklok over te gaan. En dat je groeiende groep ontevredenen een stok geeft om de hond te slaan, is kennelijk ook niet tot alle lagen van ‘Den Haag’ doorgedrongen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Vaccinatie of aspirientje
- In Nederland ontstaan twee werelden: wanneer grijpt de overheid in?
- God stemt niet met het rode potlood in een afgeschermd hokje
- Wat 'Gewoon. Bloot' en een dronken Noach tot christenen te zeggen hebben
- Gerrit: één van de mensen die het niet trok in deze Holle Bolle Gijs-wereld
Meer over Piet van Midden »

Reacties

K
Toen ik op de middelbare school zat, had ik geen TV, geen internet, woonde op een kleine dorpje waar naast de kerk en de sportvereniging niets te beleven was. En als je iemand wilde bellen deed je dat in de woonkamer waar je ouders ook zaten.

Ik snap best dat het vervelend is wanneer je niet kunt doen, wat je graag zou willen doen. Maar ik vind het in geen enkel opzicht ook maar een excuus om te gaan rellen.

Wel heb ik het idee dat veel jongeren geen flauw idee hebben wat ze met hun leven aan moeten.
E
Naast verveling zie ik in de achterstandswijk waar wij wonen onveiligheid en wanhoop bij jongeren. Het leven wás al overleven, school was beter dan thuis en buiten was het beter dan binnen. De lockdown en de avondklok sluiten hen op met psychiatrische problematiek bij ouders, verslavingen en huiselijk geweld: er is al zoveel machteloze woede opgebouwd. Omstandigheden zijn geen excuus, wangedrag moet aangepakt worden, maar alleen veroordeling lost niets op. Dat deden de farizeeërs. Jezus ontving zondaars en at met hen. Wie volgen wij?
H
Goed betoog ! jeugdleiders waarschuwden al voor dit soort dingen. Er is meer onvrede met diverse maatregelen dan men wil doen geloven.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen