Dominee Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 januari 2021 door Patrick Goede

Dominee Uitslag: "Media durven sneller iets te zeggen over christelijk geloof dan over islam"

Dominee A. C. Uitslag denkt dat media zich eerder negatief durven uit te laten over het christelijk geloof dan over de islam. Dat zegt hij in een uitgebreid gesprek met CIP.nl over godslastering. "Je ziet dat vanuit de media men sneller iets durft te zeggen over het christelijk geloof dan over de islam. Alsof men daar op de één of andere manier wat banger voor is. Ze zien de christenen soms wel als een gewillig slachtoffer dat ze gemakkelijk weg kunnen zetten."

De dominee vertelt verder wat het met hem doet als iemand de naam van God ijdel gebruikt. "Als ik iemand hoor vloeken dan gaat dat toch wel echt door mij heen. Het liefst wil je dan met die ander in gesprek gaan om die ander tot nadenken te brengen. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Elk onderwerp moet bespreekbaar zijn. Maar dat is wat anders dan die vrijheid van meningsuiting gebruiken om een andere groep of persoon belachelijk te maken."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Pastor Anne Borkent maakt zich zorgen over 2G: “Gevaarlijke weg en glijdende schaal”
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Gerdien verloor haar dochter Miriam (6) in Albanië: "God sprak tot mij in de chaos"
- Jan Pool geschrokken van polarisatie: "Christelijk Nederland, waar zijn we mee bezig?"
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start je gratis maand!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het verschil is duidelijk als we moslims lasteren worden we fysiek bedreigd in tegenstelling tot christenen die geen geweld gebruiken. Daarmee wil ik niet beweren dat alle moslims geweld gebruiken maar een belijdenis van een moslim is anders dan van een christen en voor alle duidelijkheid als christen moeten we in de spiegel kijken naar ons verleden die met wapen inplaats van mond bestreden werd.
J
Open Doors laat al decennia lang hetzelfde beeld zien! Ca. 80 % van de zware tot extreme Christenvervolging wordt gepleegd door aanhangers van de `ideologie van de wreede!´

Waarom staat het afstoppen daarvan niet als TOPPRIORITEIT bij alle Nederlandse politieke partijen!! Maar in het bijzonder bij Christelijke partijen.

Waarom houden zelfs Chriwtenen zich muisje stil en zwijgen hierover in alle talen. Zelfs binnen de KERKEN
N
Het (ver)vloeken wat vele doen is vooral tot schade aan henzelf ,Het is omgekeerd bidden ,i.pv. God te vragen je te zegenen, bid je Gods vloek (ondergang)over je leven. Pijnlijk wel als je het iemand hoort doen die je dierbaar is, maar minder pijnlijk als het een spotter is. Het Gods naam ijdel gebruiken is ook wat anders als vloeken, Jezus vervloekte ook, maar gebruikte Gods naam daarbij niet ijdel(Math.21:18-22) Christenen zouden wat meer het verband durven aangeven tussen de vele (zelf)vervloekingen en de ellende in de wereld
Toon meer reacties (3)