albert van der heide
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 januari 2021 door Albert van der Heide

Achter iedere relschopper zit een verhaal

Een avondje knokken met de ME of thuis op je gezicht worden geslagen door je vader? Een avondje winkels slopen of met 12 kinderen in een flatje van 15m2 opgesloten zitten? Een avondje fietsen slopen met vrienden of verrot gescholden worden door je toch al jarenlang depressieve moeder?

Het zijn drie voorbeelden van keuzes die de meeste mensen die dit lezen niet hoeven te maken. En het is maar een greep uit de verhalen achter de mensen voor wie de maat vol is en die rellend en rebellerend doorslaan op de straten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Albert van der Heide
- Mensen worstelen met schuldvraag wanneer er iemand overlijdt
- Hugo de Jonge is niet je vijand!
- Vaccinatie, Paulus en een broodje kebab
- Jezus was geen politicus maar een Koning!
- Porno, daar hoor je die 'progressieve' partijen nooit over
Meer over Albert van der Heide »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Albert; beslist een heldere analyse. Veel jonge en oudere mensen hebben weinig perspectief en als dat beetje perspectief je ook nog afgenomen wordt... Toch klinkt het mij een beetje als vergoelijking voor destructief en crimineel gedrag. Iedereen is tenslotte verantwoordelijk voor de keuzes die ie maakt, onder welke omstandigheden dan ook. Nu worden mensen wel vaak geholpen bij het maken van keuzes door influencers; er zitten raddraaiers achter. Meer positieve beïnvloeding is hard nodig en duidelijk grenzen stellen kan daar een deel van zijn.
M
Niet iedereen die een 'perspectiefloos' leven heeft oftewel in zo een situatie zit als in het artikel geschreven, kiest ervoor om te vernielen en de criminaliteit in te gaan. Het is een keus.
“Geen vader zou dat toestaan.”Geen moeder eveneens. Toch even een tandje moderner dan, maar eens met de strekking. Ik zoom even in nu: Matt 15:4 “Eer uw vader en uw moeder.” Ik gok dat een groot gedeelte van de relschoppers reageert met: “je moeder!”

Op de rol van het gezin als hoeksteen van de samenleving wordt al jaren door een sloopkogel ingebeukt en daar plukken we nu de bittere vruchten van. Verdrietig.
Toon meer reacties (4)