Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Segers en Van der Staaij schrikken van rellen in Nederland: "Beschamend"

"Dit is óók het werk van ophitsers die totaal misplaatste vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog maken", reageert ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers op de rellen die dit weekeinde in verschillende steden hebben plaatsgevonden. "Beschamend en volstrekt onverantwoord", stelt Kees van der Staaij namens de SGP.

Op meerdere plaatsen in het land hebben afgelopen dagen mensen op straat geprotesteerd tegen de avondklok. De betogingen liepen vrijwel overal uit op rellen. In verschillende steden moest de politie hard ingrijpen. Relschoppers lieten een spoor van ravage na in onder meer Eindhoven.

Fractieleider Gert-jan Segers van de ChristenUnie: "Beklemmende beelden van een ontspoorde demonstratie tegen het coronabeleid. De eerste verantwoordelijken zijn uiteraard deze onverlaten. Maar dit is óók het werk van ophitsers die totaal misplaatste WO2-vergelijkingen maken. Onze woorden doen ertoe. Want ze kunnen daden worden", laat hij weten via Twitter.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
We leven elke dag meer in een land/wereld geregeerd door de waanzin: van de verlichting, Ni Dieu ni maître, de God is dood, alles is geoorloofd mentaliteit, ik ben mijn eigen ´afgod´, eigen norm.

OF, zoals het OT het zegt: ieder doet wat recht is in eigen ogen!

Er is slechts één oplossing: terugkeer naar de vreeze des HEERE, de Schepper van hemel en aarde en alles wat daar in is.

In werkelijkheid breken we de eigen samenleving doelbewust steeds verder af, en menen op de puinhoop de socialistische - h e i l s t a a t - te kunnen bouwen!
L
Ik verbaas mij erover dat er zo verbaast en oordelend gereageerd wordt op de rellen. Het was te verwachten. Hoewel de vernielingen, aanvallen op een ziekenhuis en misplaatste vooronderstellingen en vergelijkingen met WOll niet goed te praten zijn, snap ik de boosheid en frustratie wel....

Ik hoop en bid dat er weer open debatten gevoerd kunnen worden en respectvol om wordt gegaan met verschillende inzichten, de censuur en stemmingmakerij stopt en de grondwet, gebaseerd op Bijbelse principes, niet verder geschonden, maar juist hersteld wordt.
P
Relschoppers tegen het gezag in, zij het links of rechts om enkel en alleen maar om de samenleving te ontwrichten verstandeloos gedrag zonder besef voor de gevolgen. Triest dat het de voorpagina haalt.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen