Jochem Duinhof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2021 door Jochem Duinhof

Samenwerken met Baudet getuigt niet van christelijk leiderschap

Mathijs van der Tang stelde op CIP.nl dat er voor christelijk Nederland “te veel op het spel staat” om met een zeker genoegen de teloorgang van Forum voor Democratie te aanschouwen. In deze column reageer ik graag op zijn stelling. In mijn ogen is een samenwerking tussen een christelijke partij en Forum voor Democratie geen optie. Hoewel op sommige thema’s een samenwerking tussen de SGP en Forum voor Democratie aantrekkelijk lijkt, zijn de kosten van een verregaande samenwerking met Forum te hoog.

Volgens de heer Van der Tang staat er “te veel op het spel” om je als christen te verkneukelen bij de teloorgang van wat ooit dé uitdager van de VVD was. Van der Tang introduceert verspreid over zijn column een voorspelbaar rijtje oerconservatieve thema’s om zijn stelling kracht bij te zetten: de rol van de vrouw, de acceptatie voor homoseksualiteit, de groeiende importantie van de Europese Unie en abortus. Bij D66 zijn deze thema’s niet in veilige handen, zo stelt Van der Tang. Dat er naast Forum en D66 nog 87 andere politieke partijen meedoen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen wordt hierbij volledig buiten beschouwing gelaten. Dit lijkt mij een argument tégen een samenwerking met D66, niet vóór samenwerking met Forum voor Democratie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

P
Onzinnig stuk. Wil je samenwerken met Rutte dan?
C
Heeft hij et nu over SGP/Forum of over cu/d66/vvd/cda?

Bedoel als we het over abortus hebben en antie semitisme heeft de cu ook bakken vol met water bij dat ene flesje wijn gedaan.
N
Tendentieus artikeltje.

Lekker deugen, Baudet is een gewillig slachtoffer.

Waarschijnlijk is het voor de schrijver geen probleem om met D66, GL of de SP samen te werken?
Toon meer reacties (18)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen