biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2021 door Redactie

Joe Biden beëdigd: "Mijn eerste daad als president is jullie vragen een stil gebed uit te spreken"

Joe Biden is woensdag officieel beëdigd als de 46e president van de Verenigde Staten. De nieuwe president begon de voor hem bijzondere dag met het bijwonen van een kerkdienst. Verder vroeg hij tijdens zijn inauguratie een moment van stil gebed voor coronaslachtfoffers waarna het indrukwekkende Amazing Grace ten gehore werd gebracht. Lees hier alles over de christelijke elementen van deze dag!

Terwijl Donald Trump met de helikopter vertrok uit Washington, begon Joe Biden de dag met bijwonen van een kerkdienst in de St. Matthew’s Cathedral in diezelfde stad. Niet alleen Biden en zijn vrouw waren bij die dienst aanwezig. Ook de nieuwe vicepresident Kamala Harris en haar echtgenoot en andere hoogwaardigheidsbekleders waren in de kerk. Het was de nadrukkelijke wens van de nieuwe president zelf om voor zijn beëdiging een ‘Mass of Thanksgiving’ bij te wonen. In de Verenigde Staten begint de inauguratie van een president altijd met een kerkdienst. Normaal gesproken vindt dit echter plaats in de St. John’s Church. Biden koos voor een mis in St. Matthew’s.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Mark en Norma, Ik vind het een inauguratie van weinig waarde. God wordt er amper of niet in genoemd. Biden gaat alles zelf doen, hij heeft God niet nodig, Als hij echt ruggengraat heeft ging hij zelf voor in het gebed. Een stil gebed voorstellen is wel heel makkelijk. Nu gaat het pas echt horror worden. Biden is extreem voor abortus, zelfs kort voor de geboorte De zegening van de ceremonie, gegeven door een 'christelijke' predikant met wie hij een 'hechte, persoonlijke relatie' heeft, eindigde met deze

T
Vervolg..

huiveringwekkende woorden 'Dit is onze zegen… in de sterke naam van ons collectieve geloof, amen. ' Waar was Jezus Christus vandaag? Hij was niet uitgenodigd. Zijn naam werd niet één keer genoemd, niet door iemand. Amerika? American Reich. Allemaal heil de man in het hoge kasteel.

Maar Amerika moet vallen en het gaat gebeuren, let maar op.
W
Schaamteloze vertoning van een ‘geslaagde’ coup, Hulde.
Toon meer reacties (31)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen