Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. Uitslag: "Het vergrootglas dat over Urk wordt gelegd is buitenproportioneel"

“De Belgische journalist die een half jaar hier verbleef, houdt ons Urkers een spiegel voor. Tegelijkertijd constateer ik dat media een vergrootglas op Urk leggen.” Dit stelt ds. A. C. Uitslag. Hij is alweer ruim 12 jaar als predikant actief op Urk. Media schreven de afgelopen maanden volop over Urk vanwege rellende jongeren. En in het boek ‘De ontdekking van Urk’ deelde journalist Matthias Declercq wat hem opviel tijdens zijn verblijf van een half jaar op het dorp. “Of zijn indrukken nu wel of niet terecht zijn, we weten nu hoe een buitenstaander ons dorp beleeft”, zegt de christelijke gereformeerde predikant.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

W
Goeie suggestie van de interviewer in de laatste vraag. Geen half jaar, maar laat Uitslag na 12 jaar Urk eens 12 jaar Antwerpen doen.
A
Ds, Uitslag u geeft de nuances aan en dat is goed. Wat er mijn inziens toe leidt dat Urk regelmatig negatief in de media verschijnt is dit. Er wordt van de Urkers iets anders verwacht. En dat heeft alles te maken met de christelijke identiteit van het dorp. Ook al betreft het volgens u een kleine groep die dit beeld steeds weer oproept. Het zijn de Urkers zelf die als hechte gemeenschap wat aan dit negatieve beeld kunnen doen. Door te laten zien wat ze ertegen doen en wat hun life motief is daarbij.

W
Goeie suggestie van de interviewer in de laatste vraag. Geen half jaar, maar laat Uitslag na 12 jaar Urk eens 12 jaar Antwerpen doen.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen