kats
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 januari 2021 door Redactie

Burgemeester Veenendaal beëindigt lidmaatschap SGP: "Politiek uit elkaar gegroeid"

Gert-Jan Kats, de burgemeester van Veenendaal, heeft zijn lidmaatschap van de SGP opgezegd. Directe aanleiding daarvoor is het feit dat partijleider Kees van der Staaij samenwerking met Forum voor Democratie niet wil uitsluiten. In een reactie stelt de burgemeester echter dat het om meer onderwerpen en standpunten van de SGP gaat en dat hij en de partij "politiek uit elkaar gegroeid" zijn. 

Via Twitter maakt Kats bekend dat hij zijn lidmaatschap van de SGP heeft beëindigd. “Dit besluit is het resultaat van een langlopend proces, waarbij ik tot de conclusie kom dat de partij en ik in de loop van jaren politiek uit elkaar zijn gegroeid. Niet op één specifiek punt, maar op meerdere onderwerpen en standpunten.” Hij deelt een verklaring waarin hij uitlegt hoe hij tot dit besluit is gekomen. “Daarna wil ik mij weer volledig richten op mijn werk als burgemeester van Veenendaal.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Na de afsplitsing in de Dierenpartij, de ruzie in DENK ,de ontploffing van de ouderenpartij, het schandaal om de sympathisante van de Moslimsbroederchap bij kandidaat kamerlid Groen Links en de deconfiture van Forum voor Democratie is nu de SGP kennelijk aan de beurt om door intern geruzie over toekomstige samenwerkingen intern verdeeld te raken, net op een moment dat een 4 of 5 zetel in het vooruitzicht ligt.

Had die burgemeester die alles aan de SGP te danken heeft niet even kunnen wachten tot er een coalitie met FvD gesmeed werd?
We zullen zien waar Kats zijn politieke onderdak gaat vinden. Vast bij een partij die of zelf-, of met heel inclusieve partijen samenwerkt en ook antisemitische personen herbergt .
J
Via de SGP is de heer Kats in feite burgemeester geworden. Jammer dat hij er pas nu achter komt en de partij vaarwel zegt. Mij net iets te makkelijk (achteraf).

Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen