social media
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 januari 2021 door Redactie

Macht van Big Tech neemt toe: waakzame christenen harder nodig dan ooit

Big Tech lijkt steeds meer die touwtjes in onze huidige wereld en maatschappij in handen te krijgen. Dat zagen we onder andere aan de permanente ban die president Donald Trump van Twitter kreeg. Maar ook christenen klagen steeds vaker over censuur. Is dit terecht? Wordt het christenen steeds moeilijker gemaakt om uit te komen voor hun waarden en normen? Hoever reikt de macht van Big Tech? En is het alleen maar negatief wat Big Tech ons brengt of zijn er ook veel mogelijkheden voor christenen? We bespreken het hieronder.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Big Tech
- Is de opkomst van Big Tech een groot gevaar? Vier christenen geven antwoord
- Facebook opent aanval op tegenstanders coronavaccin
- Rick Bouter wijst christenen op het gevaar van Big Tech: "Grens tussen echt en nep vervaagt"
- Christelijke arts spreekt zich uit over het gebruik van hersenchips door Big Tech
- Facebook-factchecker vindt dat scheppingsverhaal alle kenmerken van een complottheorie heeft
Meer over Big Tech »

Reacties

H
Een heel goed artikel, over een aktueel onderwerp. Complimenten redactie.

Een ander voorbeeld waar ik op dit moment bij verdere onderzoekingen rondom het thema "Vaccins en vaccinaties" door wordt gehinderd is dat er ook een forse censuur is op het terrein van medische informatie. Artsen die bijvoorbeeld informatie willen delen over het gebruik van HCQ en zink als uitstekend werkende middelen bij de behandeling van Covid-patiënten worden van internet verwijderd.
W
Actueel onderwerp, compliment aan de redactie dat ze dit uitdiepen!Inderdaad is de grote macht van de big tech zowel een zegen als een vloek. Geenstijl berichtte gisteren dat een artikel van een hoogleraar van de Radboud universiteit van Linkedin verwijderd werd omdat het ongefunderd kritisch zou zijn over Covid. Dat bleek onjuist en is inmiddels door Linkedin hersteld.

Toch is dat een teken aan de wand. Ergens zijn we uitgeleverd aan een aantal grote bedrijven die met hun algoritmes kunnen bepalen wat wel en niet gelezen mag worden..
H
Ook vermaarde wetenschappers die standpunten innemen die de grote farmaceutische bedrijven niet welgevallig zijn raken hun linkedin-profielen kwijt. Professor dr. Theo Schetters gaf op Youtube vanuit 40 jaar ervaring met vaccins en immuniologie een interview geeft onder de titel: "Massa mRNA-vaccinatie onnodig en roekeloos." Beroeps-debunkers brachten deze man en wat hij zegt bewust in diskrediet, via de site a"Klopt dat wel" De vier ICT-ers die daar achter zitten doen dat zo knap dat ook goed opgeleide mensen misleidt werden.
Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen