Martin de Jong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 mei 2021 door Martin de Jong

Hoe het pleasen van anderen een huwelijkskoppel uit elkaar kan drijven

Echtparen waarvan iedereen denkt dat ze een perfect huwelijk hebben. Een mooi gezin, goede banen én actief in de kerk! Jij kent ze vast ook. Maar dan ineens blijken er problemen te zijn, of erger nog: ze gaan uit elkaar.

Wies en Arjan zijn zo’n stel. Je mag gerust weten dat ik in het verleden een beetje tegen ze opkeek. Hij rondde zijn studie met gemak af, zij had een grote groep vriendinnen. Ook financieel leek het ze voor de wind te gaan: beiden een mooie auto en op 28-jarige leeftijd kochten ze hun eerste prachtige huis, een twee-onder-een-kap. Ankie en ik trouwden ongeveer in dezelfde periode, maar bij ons was het op alle fronten doorbuffelen. We kregen niets gratis en moesten, zeker de eerste jaren, hard werken aan onze relatie. Ook op economisch vlak moesten we hard werken om een goede boterham op de plank te krijgen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Hier zou in de kerk veel meer aandacht aan moeten worden geschonken.... de fundering van een huwelijk ligt in God, en elkander als een 3delig snoer. Niet in het verwachtingspatroon van ouders en/of familie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen