rutte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2021 door Redactie

Kabinet Rutte III gevallen om toeslagenaffaire: "Op verschrikkelijke manier misgegaan"

Het Nederlandse kabinet is gevallen. De toeslagenaffaire is Rutte III uiteindelijk teveel geworden. Daarover verscheen recent een keihard rapport. Na de ministerraad van vrijdag werd bekend dat het kabinet is gevallen. "Onze strijd tegen het coronavirus gaat onvermiderd door", lichtte Mark Rutte toe in een persconferentie. Lees hier hoe christenen op de val reageren. 

Het kabinet maakt daarmee haar termijn net niet af. Over twee maanden vinden er namelijk nieuwe verkiezingen plaats. Ook ChristenUnie maakte deel uit van dit kabinet. Premier Mark Rutte lichtte het besluit in een personferentie verder toe. Na de persconferentie zal Rutte het ontslag ook gaan toelichten bij koning Willem-Alexander. Het is de eerste keer dat dit gebeurt bij de koning. De laatste keer dat een Nederlands kabinet viel was in 2012. Dit was het eerste kabinet van Rutte. Toen was Willem-Alexander echter nog geen koning.    

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Terecht dat deze ploeg opstapt; veel te laat, maar toch.

Bizar dat Rutte zich nog kandidaat stelt in maart, en dat niet alleen vanwege deze affaire.....
N
Dit is niet misgegaan ,dit is hoe de macht ;regering ,tweede kamer, rechters, gesubsidieerde dieren/ natuurorganisatie multinationals samenspannen tegen de burgers. Pieter Omzigt heeft het blootgelegd ;Nederland staat op dezelfde golflengte als Malta; het is een bananen monarchie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen