Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Pleidooi voor verbod buitenlandse financiering moskeeën: "Naïviteit over islam moet stoppen"

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat buitenlandse financiering van moskeeën wordt verboden. Ook ChristenUnie en SGP pleiten hiervoor. Naar aanleiding van het onderzoek van een speciale Kamercommissie over ongewenste financiering pleiten de christelijke partijen samen met VVD, PVV, SP en Forum voor Democratie voor een verbod.

De Kamercommissie concludeerde dat verschillende Nederlandse moskeeën geld krijgen uit onvrije landen, in ruil waarvoor ultraconservatief en antidemocratisch gedachtegoed onder jonge moslims wordt verspreid. "Het rapport van de commissie moet ons wakker schudden", stelt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. "Het is absurd wat op dit gebied in ons land gebeurt. De SGP vindt dat de naïviteit over donkere kanten van de islam moet stoppen. Dat geldt ook voor de giftige draak van ondermijning en ongewenste beïnvloeding." Bisschop benadrukt dat hij hiermee ook opkomt voor de islamitische gemeenschap.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag heft blokkade CU op en wil onderhandelen: "Wij zijn bereid een concessie te doen"
- Zo reageren christelijke partijen op Prinsjesdag
- Gert-Jan Segers krijgt meeste vertrouwen van Nederlandse kiezer
- Sigrid Kaag stapt na motie van afkeuring op als minister en wenst haar collega's "Gods zegen"
- CDA, ChristenUnie en GroenLinks komen met Nationaal Isolatieprogramma
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"De SGP vindt dat de naïviteit over donkere kanten van de islam moet stoppen.

Goed deze oproep. Onverantwoord dat gedoogbeleid !Een van de donkere kanten van de Islam is de oproep tot Jihad uit de Quran. Dat is haat prediken toelaten. De islam predikt de leer van de Jihad. Dat moet verboden. Moslims kunnen zomaar gegrepen worden door die geest die tot Jihad, tot moord inspireert.

Steeds meer komt men tot inzicht dat de Sjaria en de voorbeeld functie van Mohammed strijdig zijn met de rechten van de mens. STOP naïviteit
J
@Theo Bert Pot: we zouden als westerse landen enorm moeten investeren in opleiding Arabisch en dan vooral moslims verleiden mee te doen. Sam Shamoun, Christian Prince, Hatun Tash en andere openen de ogen van veel moslims door hen eenvoudig te laten zien wat de Quran (incl. vele variaties die in omloop zijn) leert. Juist veel fanatieke moslims zijn het Arabisch niet machtig (bijv. Pakistan regio en zo).
Inderdaad, Stop die kweekvijver van moordenaars. Nederlanders zijn vaak ziende blind en horende doof!
Toon meer reacties (3)