M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 januari 2021 door Ds. M. van Reenen

Christenvervolging: eigen schuld, dikke bult?

De Ranglijst Christenvervolging is weer uitgekomen. Het beeld is met het jaar dramatischer. We mogen ons bevoorrecht weten: in deze lijst staat niet één Europees land. Toch neemt ook in Westerse landen de druk toe. Vervolging is er ook in Nederland.

Als wij onszelf vergelijken met de landen in de top-50, hebben we bepaald geen reden om zielig te doen. Überhaupt niet trouwens, want vervolging hoort er bij, zegt de Heere Jezus. Zelfverloochening, kruis dragen. Die woorden leren ons sowieso dat we niet op ons eigen gemak gericht moeten zijn. Daar komt nog wat bij. Hebben christenen hier vervolging vaak ook niet aan zichzelf te danken?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?
Meer over Ds. M. van Reenen »

Reacties

l
Inderdaad zolang wij ons niet te veel met de landelijke [politiek bemoeien zullen er veel minder vervolging zijn

En inderdaad Jezus zei : Zij haten mij dus zij zullen ook jullie haten degenen die mij volgen.

Maar ook bij ons geldt: Door de verdrukking heen naar de heerlijkheid die ons beloofd wordt door Gods Woord
N
Zo is er ook nog een heel dichtbij ons ; probeer het evangelie vooral niet op te dringen aan de verloren mens ,misschien raakt hij /zij wel geïrriteerd en wordt vervelend tegen je, dus hopen we maar dat ze het aan ons gedrag zien en er zelf naar gaan vragen. Dat dit helemaal niet werkt negeren we ,uit angst voor vervolging door mensen . Immers deze strategie om de verlorene bij Jezus te brengen, is bewezen niet werkzaam ,gezien de constante grote afname van het aantal christenen. Paulus zei dring er op aan ,gelegen of ongelegen
@Kees v.d Vliet: Kun je niet lezen Kees? Er staat dat het 1e gebod: Heb God lief boven alles: BOVEN ALLES UITGAAT. Hoe kun je dan zeggen dat dat gebod gelijk is aan het tweede gebod. Dat is dus absoluut ONJUIST. In het tweede gebod leren we wel, hoe we onze naaste moeten liefhebben, n.l. als onszelf. Dus onze liefde voor onszelf is de maat ook voor de liefde tot onze naaste(n). Ik heb wel eens meer gemerkt, dat je wat vreemd en selectief leest. Pas daar voor op, je hebt jezelf er alleen maar mee en kunt daarmee ook anderen verleiden!
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen