Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2021 door Redactie

Bijdrages christelijke partijen tijdens coronadebat: "Avondklok kapt sociaal contact volledig af"

Woensdag vond wederom een debat plaats over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarbij ging het veelvuldig over de avondklok en het onderwijs in Nederland. Ook de christelijke partijen namen deel aan het debat. De SGP is tegen een avondklok en wil dat er weer meer kinderen naar school gaan. ChristenUnie wil eerst weten wat het effect van een avondklok zou zijn. Ook vroeg Gert-Jan Segers naar het vaccineren in ontwikkelingslanden. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
- SGP-Kamerlid: "Gezonde mensen worden uitgesloten van het openbare leven"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Helaas spelen alle politieke partijen, ieder met wat eigen nuances, de regering in de kaart. Een avondklok is onacceptabel en alleen uitvoerbaar in een politiestaat of vijandelijke bezetting. Te walgelijk voor woorden dat de door ons gekozen parlementariërs hierin mee willen gaan. Er wordt zo ontzettend veel gelogen door de overheid en haar trawanten dat ze simpelweg genegeerd dienen te worden. Tot nu toe heeft geen enkele maatregel iets geholpen, gaat het ook niet doen. Statistieken genoeg die dit aantonen.
J
Ik onderschrijf de vaccinatie-zorg van Gert Jan Segers m.b.t. de ontwikkelingslanden. Laat een rijk land als Nederland ruimhartig bijdragen aan dit stukje humaniteit. Tegelijk zou ik de SGP willen vragen om maatschappelijk verantwoord om te gaan met de problemen die de pandemie met zich meebrengt. Een avondklok: waarom niet? Jongeren worden dan gedwongen om thuis te blijven. Wandelen kan overdag ook! hoeft

niet perse 's avonds. Aan de overheid: zorg voor handhaving! De huidige quarantaine is te vrijblijvend. M

K
@Jan Stap: ik vermoed om het eenvoudige feit dat kerkenraadsvergadering 's avond plaats vinden en dat nog steeds gebeurt in fysieke aanwezigheid. Als je de hele dag thuis zit, kan je ook een rondje lopen overdag.
Toon meer reacties (5)