Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2021 door Willem J. Ouweneel

Het fenomeen Trump en de geloofscrisis van miljoenen Amerikaanse christenen

In totaal ben ik zeker meer dan twintig keer in de Verenigde Staten geweest, de laatste keer in 2019. Ik heb bijna de helft van alle Amerikaanse staten bezocht vanwege conferenties, preken en lezingen. Zo heb ik de ‘evangelische’ christenen van Amerika aardig leren kennen.

Ik heb mij dan ook intensief verdiept in het feit dat zoveel ‘evangelische’ Amerikanen zo blindelings achter Donald Trump aan liepen. Enkele van de redenen heb ik uiteengezet in een boek van mij, dat enkele jaren geleden verscheen in Toronto: The World Is Christ’s. Daarin leg ik uit dat Amerika nooit een traditie van christelijke politiek heeft gekend. De stichters van de Verenigde Staten hebben daar heel bewust voor gekozen – anders dan Europa, waar vele landen christelijk-politieke partijen hebben gekend én kennen. Miljoenen Europeanen hebben geloofd in een politieke visie die uitgaat van christelijke normen en waarden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Goed stuk. Ik hoor wel eens over de berichtgeving van onze media betreffende Trump: “ja, maar wij in het westen zien een heel eenzijdig beeld van die man” Dan denk ik, zijn boodschappen op Twitter en YouTube etc komen van hem zelf, in hoogsteigen persoon en vind ik al tenenkrommend genoeg. Je schaamt je als Amerikaan toch kapot met zo’n President? Zou je denken.
Zeer heldere en m.i. juiste analyse, en inderdaad is er niet alleen een politieke maar ook een geloofscrisis omdat er miljoenen Amerikaanse christenen lijken te zijn die Trump nog steeds verdedigen, nog steeds roepen dat de verkiezingen ‘gestolen’ zijn terwijl meer dan tachtig rechters (van wie velen door Trump waren aangesteld!) geen bewijs daarvoor hebben kunnen vinden.
niet zij die Here, Here roepen zullen het koninkrijk van God binnengaan, maar zij die de wil van de Heer doen. Als iemand regelmatig naar de kerk gaat maakt hem of haar nog geen christen. God zal uiteindelijk het oordelen, maar ik denk er het mijne van.
Toon meer reacties (35)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events