Peter Overduin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Peter strijdt niet tegen de zonde: "Een wettisch leven leidt tot schuldgevoelens"

“Vroeger deed ik niets op zondag. Ik leefde heel wettisch en dat leidde tot schuldgevoelens. Door mijn bekering heeft God de wet in mijn hart geschreven. Een bevrijding”, zegt Peter Overduin. Regelmatig publiceert hij blogs over Gods wetten en Zijn genade. Vaak worden de wet en genade tegenover elkaar uitgespeeld. Wat moeten christenen met de wet? En hebben we de opdracht om te strijden tegen de zonde? Peter beantwoordt een aantal vragen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Ik kan Peter wel volgen als hij zijn omslag beschrijft van wettisch leven naar leven van genade. Ik heb wel grote vragen bij de theologische onderbouwing, m.n. als hij zegt : 'Jezus van Nazareth heeft ons door zijn opofferende liefde gewezen op Christus in ons, de hoop op heerlijkheid. Christus in ons is de heerlijkheid van het nieuwe verbond. Door ons (innerlijk) te bekeren van vlees naar Geest zal Christus in ons opstaan, waardoor we werkelijk vrij kunnen worden van de wet van zonde en dood in ons leven.'

Wordt vervolgd.

C
Dag Kees, toch is het dat je door geloof gered wordt, door niets meer ook niets minder, als je de bijbel goed leest. Verder kan je aan je redding niets bijdragen, niet verdienen, niets toevoegen. Geloven is dus wel nodig.Genoeg voorbeelden te noemen waarin dat letterlijk gezegd wordt maar ook naar voren komt in hoe Jezus omgaat met mensen.Veroordelen hoeft idd niet, dat laten we aan God over.

Mensen wijzen op het goede nieuws, dat ze door geloof gered kunnen worden is wel nodig.
P
Jezus was niet gekomen om de wet af te schaffen, helaas voor velen toen en heden de wet als verboden in plaats van geboden zagen. Als je Jezus in je hart aanvaard de wet dus de geboden neem mee in je hart om goed en kwaad te onderscheiden om ons te doen inzien Zijn rijkdom in de gave van Zijn geboden en dat is genade.
Toon meer reacties (19)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events