Alie Hoek, Hendrikus de Jager en vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2021 door Redactie

Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'

‘Er is vanuit (objectief) medisch-wetenschappelijk oogpunt geen enkele noodzaak tot grootschalige vaccinatie’, aldus onderzoeker Hendrikus de Jager, tegenstander van het coronavaccin. Deze maand gaat hij schriftelijk in debat met arts Alie Hoek-van Kooten, voorstander van het vaccin. In zijn openingsbrief aan arts Alie Hoek-van Kooten legde hij uit waarom hij geen voorstander is van het coronavaccin. Vandaag reageert Hoek op zijn argumenten.

Beste Hendrikus,

Dank voor je aanzet in deze brief om zo van gedachten te wisselen over een wel erg actueel onderwerp namelijk het vaccineren tegen het covid19-virus ofwel corona. Ik vind het makkelijker schrijven in de je en jij-vorm. Dus ik ben maar zo vrijmoedig geweest die schrijfvorm aan te nemen.
Ook ik vind het boeiend om met een opponent in gesprek te gaan. We delen het geloof in God en Zijn Woord zoals je zegt en dat geeft meteen verbondenheid. Goed om van daaruit met elkaar in gesprek te gaan. Uiteraard baseer ik mij op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek wat met name via de medische vaktijdschriften doorlopend tot mij komt. In deze medische wetenschappelijke artikelen wordt ook altijd nauwgezet gekeken of de onderzoeken zijn gedaan zonder financiële banden met en onafhankelijk van de farmaceutische industrie. Dat moet dan ook bij ieder medisch-wetenschappelijk artikel apart worden vermeld. Zo belangrijk is dat.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Briefwisseling coronavaccin
- Slotbrief voorstander coronavaccin: ‘Er is meer aan de hand dan een griep'
- Slotbrief criticus coronavaccin: 'Vaccineer voorlopig gewoon niet'
- Arts reageert opnieuw op criticus coronavaccin: 'Loop een dag mee op een corona IC-afdeling'
- Criticus coronavaccin en onderzoeker reageert op arts: 'Coronacijfers zijn misleidend'
- Waarom deze criticus gejuich over het coronavaccin niet begrijpt
Meer over Briefwisseling coronavaccin »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Heel veel dank voor deze uitgebreide, waardevolle informatie.
S
Deze verpleegkundige die volgende week eindelijk ingeënt mag worden dankt u voor uw heldere uiteenzetting, dokter Hoek!
R
Het ziet er naar uit dat de medestanders van Hendrikus de Jager veel support gaan geven op zijn brieven en dat - omgekeerd - de medestanders van Alie Hoek dat op haar brieven gaan doen. Misschien verstandig om eerst de hele briefwisseling af te wachten. En dan zijn er twee reacties mogelijk: je laat je wel of niet inenten naar wat je geweten je ingeeft. Maar laten we ons daarbij niet (misplaatst) op Gods leiding beroepen Veel van hetgeen wij doen of laten wordt immers bepaald door "eigen inzicht".
Toon meer reacties (94)