wopke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2021 door Redactie

CDA wil onderwijsvrijheid begrenzen, christelijke politici verbaasd

Afgelopen weekeinde vond het CDA-verkiezingscongres plaats. Tijdens dit congres werd het verkiezingsprogramma van de partij door de leden onderschreven. In het verkiezingsprogramma is een opvallende wijziging te vinden met betrekking tot onderwijsvrijheid. De partij lijkt daar voorzichtiger in geworden, getuige de aangepaste tekst. Men stelt dat er grenzen zijn aan de vrijheid van onderwijs. Politici van andere christelijke partijen reageren verontwaardigd.

In het conceptverkiezingsprogramma stelde CDA “de ruimte voor bijzondere scholen te beschermen om zelf invulling te geven aan het onderwijs op basis van godsdienst en levensovertuiging”. Dat gedeelte is op voorspraak van het landelijke bestuur van de partij geschrapt. Bovendien is er een andere passage toegevoegd. Daarbij wordt verwezen naar artikel 23 van de Grondwet waarin vrijheid van onderwijs staat. “Maar dit artikel van de Grondwet mag geen vrijbrief zijn voor intolerantie of inperking van elkaars rechten op scholen”, valt er in de toevoeging te lezen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

L
Het DA is ver gezakt als ze deze weg opgaan. Ik noem het bewust geen CDA meer, want de C is er al lang van af
C
Beste CDA leden en politici... SVP niet aan de onderwijsvrijheid sleutelen, denk aan d'de schoolstrijd' waar Groen van Prinsterer voor gestreden heeft en goed is weerlegt en de grondwet.

Zie http://www.onderwijsgeschiedenis.nl/Tijdvakken/De-Schoolstrijd-vanaf-1848/

We moeten participeren als de oude en de nieuwe mens Ef.4:20 o.a. en https://isgeschiedenis.nl/nieuws/nederlandse-schoolstrijd-1806-1917
H
Beste mensen, dit is nog maar een voorproefje wat christenen te wachten staat, godsdienstvrijheid zal aan banden worden gelegd, daar wordt dat ... virus voor gebruikt. Let op de overheid mn de politieke partijen zijn onbetrouwbaar. Het CDA is zo wie zo al een partij die met alle winden meewaait, zullen nooit opkomen voor Israel steunen elke resolutie tegen Israel, waarom??, omdat men ziende blind is en horende doof.

Men wil het hele onderwijs zonder nog maar enig godsbesef invoeren.

Ik waarschuw u kijk uit waar je op stemt maart as.
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen