capitol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2021 door Redactie

Amerikaanse volksvertegenwoordigers biddend in schuilplaatsen bij aanval op democratie

Woedende demonstranten hebben in Washington het Capitool bestormd. Wat volgde waren bizarre toestanden met beelden en gebeurtenissen die op een coup of zelfs een burgeroorlog leken. Er vielen vier doden en tientallen mensen zijn gearresteerd. Volksvertegenwoordigers verschuilden zich biddend voor de relschoppers en vicepresident Mike Pence keerde zich openlijk tegen president Trump. Uiteindelijk werd Joe Biden 'gewoon' officieel als president gekozen. 

Er werd door sommigen vooraf al voorspeld dat het wel eens mis kon gaan op de dag dat het Amerikaanse congres in het Capitool officieel de verkiezingswinst van Joe Biden vast zou stellen. Niet ver bij het gebouw vandaan organiseerde president Trump bij het Witte Huis namelijk een bijeenkomst voor zijn achterban. De huidige president blijft herhalen dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen en dat het gestolen verkiezingen zijn. Hoewel hij inmiddels al tientallen rechtszaken hierover heeft verloren, gelooft een flink gedeelte van zijn aanhang in deze theorie. Het resulteerde gisteren uiteindelijk in een woedende en haast oncontroleerbare menige die besloot om het Capitool te bestormen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit prima artikel geeft een duidelijke ontmaskering van dictator Trump die willens en wetens blijft liegen door te spreken over verkiezingsfraude en daarmee blijft opruien en olie op het vuur gooit. Volstrekt immoreel gedrag.
Hulde aan Mike Pence die zijn rug recht houdt t.o.v. een eed, ook gegeven aan God. Ben het helemaal met hem eens dat geweld niet de oplossing is. Neemt niet weg dat het me niet zou verbazen als er toch grootschalig fraude is gepleegd. Maar dat is dan wel op een geraffineerde manier verborgen gehouden. Om dan met geweld het recht in eigen handen te nemen, dan laat je je wel kennen met alle desastreuze gevolgen van dien.
Kan het menselijk gezien wel begrijpen, immers de afgelopen 4 jaar is Trump zo'n beetje aan één stuk door tegengewerkt, beschuldigd, zwartgemaakt en gedemoniseerd. Begon gelijk al met demonstraties tegen Trump, zogenaamde inmenging van Rusland in de verkiezingen, impeachment. Probleem met het BLM. Volgens sommigen gefabriceerd virus om Trump weg te krijgen. Als de verkiezingen vóór dit virus geweest waren dan had Trump het volgens velen met twee vingers in de neus gewonnen. Dan is dit voor veel Trump aanhangers moeilijk te verkroppen.