Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Redactie

Van der Staaij kritisch tijdens coronadebat: "Kunnen niet eindeloos samenleving op slot blijven zetten"

Dinsdag vond er in de Tweede Kamer opnieuw een coronadebat plaats. Natuurlijk ging het daarbij over de vaccinaties die voor de deur staan. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij toonde zich kritisch op de coronamaatregelen. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) bekende zich ongemakkelijk te voelen als hij ziet hoe voortvarend het vaccineren in andere landen gaat. CIP.nl vatte de bijdrages van de christelijke partijen samen.

Het ging er soms heftig aan toe tijdens het debat. De Kamer was uiterst kritisch op het handelen van minister Hugo de Jonge en minister-president Mark Rutte. Dat leidde soms tot behoorlijke aanvaringen en zelfs moedeloosheid bij de bewindslieden. “Ongelooflijk”, mompelde De Jonge in de microfoon nadat hij voor de zoveelste keer zeer kritisch werd benaderd door een Kamerlid. Er was vooral veel kritiek op het feit dat Nederland één van de laatste landen binnen Europa is met vaccineren. De vaccins zijn al twee weken in Nederland en pas vandaag wordt de eerste Nederlander gevaccineerd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De vraag is inderdaad waar het omslagpunt ligt waarop het middel van de maatregelen erger is dan de kwaal. De Griekse generaal Pyrrus versloeg ooit 2x de Romeinen, maar met zware verliezen. Aan zijn uitspraak "Nog zo'n overwinning en ik heb geen leger meer" danken wij de uitdrukking Pyrrusoverwinning.

Misschien krijgen we het virus eronder, maar hopelijk niet "nog zo'n overwinning en we hebben geen economie, of gezondheidszorg meer".
K
Kritiek hebben is nogal goedkoop scoren in crisistijd. Achteraf kan iedereen een koe in zijn kont kijken. Dan is de houding van Van der Staaij toch wel te prijzen. Dit kijkt naar wat er allemaal nog meer mis kan gaan, zodat daar wellicht nog op te sturen valt.
R
Wat is er toch gaande in ons land ? Ik denk dat ik het weet, maar stel toch maar die vraag. Over wat er gaande is. De verdeeldheid ten spijt stel ik vast dat er twee groepen zijn. Bijvoorbeeld over het vaccineren. De ene groep zegt; Graag vaccineren, want dan kunnen we verder leven. De andere groep zegt. Nee, in mijn lijf geen vaccin, mij te gevaarlijk. De vele berichten daarover lijken Het Binnenhof wel niet bereikt te hebben. Zelfs de heren vd Staaij en Segers reppen er niet over. Geen enkel geluid over het gevaar. Hoe kan dat ?
Toon meer reacties (10)