Peter Scheele
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Christelijke schrijver verontwaardigd na blokkade door LinkedIn: “Dit is censuur”

“Als nu politieke censuur wordt toegepast, is het wachten op het moment dat het christelijke geloof wordt aangemerkt als ‘hate speech’”, zegt een verontwaardigde Peter Scheele. De schrijver van verschillende christelijke boeken is sinds eind vorig jaar niet meer welkom op het sociaal netwerk LinkedIn. De tv-programmamaker geeft aan geen begrip te hebben voor dit besluit en sluit juridische stappen niet uit.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Peter Scheele ziet het juist! Ongewenste visies en meningen worden steeds meer geweigerd door machtige en politiek gekleurde instanties zoals LinkedIn. We kunnen erop wachten dat het chr. geloof wordt aangemerkt als 'hate speech' en dus steeds meer ingeperkt of verboden gaat worden. Dat is al gaande. We leven in een kanteltijdperk, waarin christenen een prijs moeten gaan betalen voor het blijven volgen van Jezus. Maar bij Hem zul je niet beschaamd uitkomen!
E
Tweede Kamerlid Wybren Van Haga is ook van Linked In verwijderd, omdat hij vragen had over het beleid op basis van bronnen van de WHO en het RIVM zelf! Er is wel degelijk sprake van censuur. Het klopt dat LinkedIn een bedrijf is en dus zelf beleid mag bepalen. Tegelijkertijd is het mijns inziens een zorgwekkende ontwikkeling dat platforms als YouTube en LinkedIn - die allerlei bizarre en moreel zeer discutabele andere zaken wél online laten staan - meningen censureren die afwijken van de huidige politieke beleidslijn.
Als het waar is wat Paulus schrijft in Efeziërs 6:12, waarom zouden we ons dan bij mensen gaan beklagen? Het lijkt me nuttiger om de 'wapenrusting' aan te trekken en de Strijd op een hoger level te strijden.

En dat we gaan ontdekken wat het betekent: wij zijn meer dan overwinnaar...#weerbaarchristen.nl
Toon meer reacties (30)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen