Alain Verheij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 januari 2021 door Patrick Goede

Theoloog Alain Verheij herkent zich in Kaïn en Abel: "Ik kan op Twitter mijn broers de hersens inslaan"

Al sinds Kaïn en Abel kun je mensen opdelen in 'winnaars' en 'verliezers'. Theoloog Alain Verheij vertelt met zijn boek ‘Ode aan de verliezer’ welke lessen christenen kunnen trekken uit het scala aan onbevredigende verhalen in de Bijbel. “Abraham was dakloos, had een probleemgezin en zag de beloftes voor zijn leven niet uitkomen. Het geloofsleven is vaak eerder een woestijnreis dan een succesverhaal.”

Alain Verheij is een ‘onafhankelijk theoloog’. Zijn schurende inzichten en perspectief op Gods Woord vinden daardoor weerklank bij christenen uit verschillende kerken. “Ik heb vrij spel, als ik iets tweet hoef ik niet na te denken over wat de baas daarvan vindt, dat is een voordeel. Ik sprokkel mijn werkzaamheden bij elkaar. Ik ga ook elke week in een andere kerk voor. Onlangs bijvoorbeeld in Amsterdam, Zeeland en Friesland. Mensen vinden een nieuw gezicht vaak leuk en ik heb die verschillende bloedgroepen wel in mij. Soms pas ik mijn stijl een beetje aan. Eigenlijk ben ik kerkelijk gezien een beetje dakloos, ik vind het allemaal leuk.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel hier het boek 'Ode aan de verliezer'

Reacties

N
Kees jij heb een heel verkeerd beeld van wat christenen zijn. Heb je nog nooit van hetwerk van Jezus gehoord? Iemand die christen is heeft juist ontdekt dat niet zijn prestaties bepalen of ze door de Vader aanvaard worden ,maar God heeft het zelf gepresteerd ,door Jezus ,die ,als volmaakte ,zijn leven gegeven heeft tot een volkomen verzoening van al onze zonden. Daar, aan het kruis, is zowel recht als liefde als bevrijding samengesmolten. Mensen die dat kruis aanvaarden leven voortaan uit

genade (onverdient) en gunnen andere dat ook van harte
c
@Kees, ik ben er zo één. Israël en de geloofshelden zijn voorbeelden voor ons. Als ik bijv. een misstap maakt zijn er altijd gevolgen. Bij de geloofshelden ook. Ze accepteren de terechtwijzing (zelfs soms met straf) van God ze luisteren naar Hem. En als je onze Redder wilt kennen heb je toch echt de bijbel nodig want op langer termijn wil je van Hem en zijn Vader leren. De wereld of regeringen kun je nu ook spiegelen met Israël van vroeger. Alleen willen wij geloven dat God zeer liefdevol is maar ook tegelijk een verterend vuur.
c
@Kees, Neem nu David, overspel en moord wat is de prijs: zijn zoon sterft, wordt vervolgd door zijn zoon, en later moorden zijn zonen ook elkaar nog eens uit. De volkstelling: hij mocht van God uit 3 dingen kiezen en daar wordt je ook niet vrolijk van.

Ik denk dat je beter door mensen die jou terecht wijzen vanuit de bijbel kan hebben als dan dat God je even tot de orde roept.

En natuurlijk moet die terecht wijzen vanuit de liefde van Jezus en niet uit een versteende hart. Neem nu Judas de verrader toch waste Jezus zijn voeten
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen